Ion Chicu acuză Platforma DA că ar sta în spatele protestelor agricultorilor. Reacţia lui Alexandru Slusari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ion Chicu susţine că protestele agricultorilor sunt organizate de activiştii Platformei DA. Acuzaţiile au fost respinde de vicepreşedintele formaţiunii, Alexandru Slusari, care a afirmat că „organizatorul principal al protestelor este actuala guvernare, care a reacţionat la catastrofa din agricultură cu neglijenţă crasă şi atitudine arogantă”.

„Cât de întemeiată este blocarea drumurilor publice de către reprezentantul PPDA din Ştefan Vodă, care administrează 895 hectare? Să vorbească cifrele.

1. Toate impozitele achitate de el la stat în perioada 2015-2020 constituie 1,098 mln. de lei

2. Suma totală a subvenţiilor primite de el în perioada 2015-2020 constituie 2,263 mln. de lei

3. Diferenţa dintre ce a primit de la stat şi ce a plătit statului în aceşti ani - constituie 1,165 mln. de lei. Nici întrun an nu a dat la stat mai mult decât a primit. Acum, activistul PPDA blochează drumurile, ca acei oameni şi agenţi economici care-l întreţin pe el ani la rând, să nu poată circula şi activa în mod normal”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Premierul a mai comunicat că s-a întâlnit joi cu agricultorii din Ştefan Vodă, Căuşeni şi Cahul. „Sunt într-o situaţie foarte dificilă şi au nevoie mare de ajutor. Vom acorda acest ajutor în măsura posibilităţilor bugetului şi ţării”, a mai spus Chicu.

De partea cealaltă, Alexandru Slusari a afirmat că „dacă nu erau aceste proteste nici astăzi, probabil, nu s-ar fi luat măsuri şi nu ar fi fost fondat grupul ad-hoc de lucru”. 

„În spatele protestatarilor nu stau partide politice, ci zeci de mii de oameni, arendaşi, cotaşi, stau satele RM. Pentru că dacă în urm insolvenţei agriculturii va începe exodul mult mai masiv decât până acum, viitorul RM va fi extrem de sumbru. Înţeleg că holdingurile vor fi bucuroase să cumpere pământuri la preţ de nimic, dat asta nu este o perspectivă bună pentru oameni şi pentru sate, în general”, a menţionat Slusari.

Alexandr Slusari susţine că „fermierii nu cer bani de la medici şi profesori. Vorbim nu de miliarde, ci de 500 mln pentru prima grupă: 300 mln au fost identificate de guvern, iar celelalte 200 propunem să fie realocate din proiectul care sprijină nejustificat companiile care au avut supraprofituri chiar şi în pandemie, supermarketuri, companiile petroliere, Metalferos”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite