Ion Chicu, atac la Maia Sandu: Idolii pe care ni-i facem astăzi au stat ca mieluşeii şi au tăcut când se fura miliardul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu gov.md

Prim-ministrul Ion Chicu a venit cu o reacţie critică la adresa preşedintelui ales, Maia Sandu, în contextul anunţului privind organizarea unui protest, la Parlament, faţă de iniţiativa deputaţilor lui Igor Dodon de a reduce din atribuţiile şefului statului.

„Oameni buni, care veniţi la protest. Luaţi măşti cu voi. Nici un prezident nu merită sănătatea voastră. Idolii pe care ni-i facem astăzi, au stat ca mieluşeii şi au tăcut, când în şedinţe de guvern prin 2013-2014 se decidea furtul miliardului sau cedarea aeroportului ”la Habarovsc”. Ne chemau oare atunci la protest? Ascultau ei atunci de Ambasadorul, care ne îndemna să ieşim în stradă să arătăm că suntem oameni?”, a scris Ion Chicu într-o postare pe Facebook.

Ion Chicu le-a cerut cetăţeilor să „deschidă tare ochii”.

„Recomand parlamentarilor să se concentreze acum pe examinarea proiectelor bugetar-fiscale. Solicit ambilor prezidenţi să manifeste maximă responsabilitate faţă de oameni şi să renunţe la acţiuni care pun în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor”, a adăugat Ion Chicu.

Preşedintele ales, Maia Sandu, a anunţat un protest pentru ziua de joi, 3 decembrie, ora 10.00, în faţa Parlamentului, după ce socialiştii lui Igor Dodon au înregistrat un proiect de lege prin care vor să transfere Serviciul de Informaţii şi Securitate din subordinea Preşedinţiei, în subordinea Parlamentului. Maia Sandu a declarat că acţiunea lui Dodon este un abuz, iar dânsa va ataca această lege la Curtea Constituţională.

Maia Sandu spune că a discutat şi cu alţi lideri de partide şi toţi au fost de acord că „trebuie să oprim atacul asupra Constituţiei”. Potrivit ei, Igor Dodon şi deputatul fugar Ilan Şor, implicat în frauda bancară, încearcă să uzurpeze puterea de stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite