Ion Chicu, avertizare pentru presă: Nu vom merge acolo unde se discută despre politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu

Prim-ministrul Ion Chicu afirmă că nu aprobă comunicarea familiară între oficialii de rang înalt şi mass-media. În opinia premierului, în ultimii ani, educaţia şi standardele de comunicare dintre instituţiile statului şi presă au scăzut, informează IPN.

„La nivel oficial trebuie să existe o comunicare oficială, clasică, cu respect reciproc şi nu doar din partea oficialilor, dar şi din partea presei. În ultimii 15 ani aceste standarde de comunicare au scăzut. Oamenii nu se mai adresează reciproc la dvs. şi au adoptat un nivel de comunicare familiar. Nu spun că presa este vinovată, însă trebuie să recunoaştem că nivelul de educaţie a scăzut, din păcate a scăzut”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova.

Prim-ministrul a menţionat că nu acceptă nici modul familiar pe care l-a abordat consilierului acestuia în cadrul unui apel cu redacţia „Ziarului de Gardă”, însă precizează că „unii reprezentanţi mass-media ar trebui să uite de exclusivitatea pe care şi-au creat-o tot ei şi consideră că la primul apel prim-ministrul trebuie să fie în studioul lor”.

„Ştiu că dl Dragancea discută des cu reprezentanţii presei. La cât de familiară este discuţia, beau cafea, sunt prieteni, este treaba lui. Înţeleg că în cazul dat dl Dragancea nu discută pentru prima data cu această persoană şi au trecut la tu. Probabil, el consideră că aşa poate comunica într-un cerc prietenesc. Eu nu accept aşa formă de comunicare”, a adăugat Chicu.

Totodată, prim-ministrul a atenţionat presa că actualul guvern nu este unul politic şi reprezentanţii lui nu vor merge acolo unde se discută despre politică şi geopolitică.

Conform presei, recent, consilierul premierului Vitalie Dragancea, într-o discuţie cu reporterul Ziarului de Gardă, a afirmat că el este cel care alege instituţiile media cărora Ion Chicu le acordă interviuri. Consilierul pentru comunicare mai afirma că Ion Chicu merge doar la instituţiile mass-media care, în opinia sa „au impact”.

Totodată, pe tot parcursul discuţiei, Vitalie Dragancea a tutuit reporterul redacţiei Ziarul de Gardă şi a avut un comportament familiar.

https://www.ipn.md/ro/ion-chicu-avertizare-pentru-presa-nu-vom-merge-acolo-7965_1071946.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite