Ion Chicu: Fără consens larg în societate nu putem miza pe succesul reformei justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu

Fără consens larg în societate în raport cu proiectul ce vizează reforma justiţiei nu se va putea miza pe succesul reformei în cauză. Declaraţia aparţine prim-ministrului Ion Chicu. Potrivit lui, dacă nu va exista înţelegere referitor la cât de importantă este reforma justiţiei şi dacă unii reprezentanţi ai societăţii vor căuta dividende politice pe marginea acestui subiect, probabil vor exista probleme în realizarea ei, transmite IPN.

Premierul susţine că a discutat cu grupul de experţi din Uniunea Europeană care zilele acestea se află în Republica Moldova despre proiectul de reformă a justiţiei, în special, aspectele ce ţin de evaluarea judecătorilor şi procurorilor. Recomandările experţilor străini sunt de a găsi un consens larg în societate pe marginea subiectului respectiv.

„Recomandarea acestor experţi care au venit în Republica Moldova constă în faptul că pentru a asigura succesul acestei reforme, este nevoie ca documentul să nu fie înaintat doar de către Guvern, dar pe marginea lui să existe un consens larg în societate”, a afirmat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul NTV Moldova.

Ion Chicu a menţionat că Guvernul va face tot posibilul ca să fie găsit acest consens în societate. „Eu sper că există responsabilitate, înţelepciune pentru a înţelege cât de important este acest document şi unii politicieni să lase deoparte politica. Guvernul nu pretinde la proprietate şi la calitatea de autor al proiectului”, a notat şeful cabinetului de miniştri.

În acest context, premierul spune că a invitat să participe în procesul de analiză a documentului de reformă a justiţiei şi ambasadorii diferitor ţări, acreditaţi la Chişinău. 

https://www.ipn.md/ro/ion-chicu-fara-consens-larg-in-societate-nu-putem-7965_1070995.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite