Ion Chicu, critici la adresa Maiei Sandu după ce PAS a boicotat şedinţa Parlamentului: „Politiciano, în ţară mor oameni. Nu electorat, oameni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu gov.md

Premierul Ion Chicu a lansat o serie de ciriti la adresa Maiei Sandu, după ce fracţiunea parlamentară a PAS nu s-a prezentat la şedinţa Parlamentului miercuri, 2 iulie, iar prin urmare aceasta a fost amânată din lipsă de cvorum şi nu au trecut proiectele de lege pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

„În ţara asta trăiesc Oameni, nu electorat. Nu vă pică bine electoral majorarea cu 30% a salariilor pentru 47 mii lucrători medicali, care mor acum pentru Oameni? Nu vă pică bine electoral alocarea a căte 700 lei pentru 659 mii de Oameni nevoiaşi? Nu vă pică bine electoral ajutorul de 100 mln.lei pentru agricultori, sau încă 50 mln. pentru întrepirnderile mici?”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

„Moftul vă face să credeţi, că doar un guvern condus de Dvs. poate să folosească acest drept de angajare a răspunderii, cum aţi facut-o în noiembrue 2019? Politiciano, în ţară mor Oameni. Nu electorat, Oameni. Electoral, politiciano, pierzi că te-ai aliat cu Canduşhor, care-ţi era coleg de guvern, când s-au furat 14 miliarde de lei prin...angajare de răspundere. Erai specialistă venită de la Banca Mondială - chiar erai atât de limitată să nu înţelegi, că guvernul din care faci parte fură miliardul de la Oameni?”, a mai spus premierul.

Şedinţa Parlamentului de miercuri, 2 iulie, unde urma să fie examinată asumarea de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, a fost amânată din lipsă de cvorum. În Parlament au venit doar 49 de deputaţi din fracţiunile PSRM şi PDM. Celelalte fracţiuni parlamentare - PAS, Platforma DA, Pro Moldova, Partidul Şor şi deputaţii neafiliaţi nu s-au prezentat în plen.

Deputatul PAS Igor Grosu a declarat că prin asumarea de răspundere a Guvernului „Igor Dodon încearcă să închidă gura Parlamentului şi să facă această instituţie nefuncţională sub paravanul luptei cu COVID-19”. El a precizat că PAS este dispus să examineze proiectele de lege, dacă acestea trec prin procedură parlamentară, nu prin asumare de răspundere a Guvernului.

„Şi-au asumat răspunderea pe trei proiecte de legi, fără a veni în Parlament, fără a parcurge nişte proceduri legale, fără a discuta aceste lucruri pentru că avem şi noi propuneri. Declar lui Igor Dodon, partidului său şi prim-ministrului că R. Moldova este una parlamentară şi Parlamentul nu poate fi deconectat când doreşte Igor Dodon”, a afirmat Igor Grosu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite