Politică

articolul anterior articolul urmator

Ion Chicu, critici la adresa Maiei Sandu după ce PAS a boicotat şedinţa Parlamentului: „Politiciano, în ţară mor oameni. Nu electorat, oameni”

6
2 Jul 2020 11:53:09
Autor: Iurii Botnarenco

Premierul Ion Chicu a lansat o serie de ciriti la adresa Maiei Sandu, după ce fracţiunea parlamentară a PAS nu s-a prezentat la şedinţa Parlamentului miercuri, 2 iulie, iar prin urmare aceasta a fost amânată din lipsă de cvorum şi nu au trecut proiectele de lege pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

„În ţara asta trăiesc Oameni, nu electorat. Nu vă pică bine electoral majorarea cu 30% a salariilor pentru 47 mii lucrători medicali, care mor acum pentru Oameni? Nu vă pică bine electoral alocarea a căte 700 lei pentru 659 mii de Oameni nevoiaşi? Nu vă pică bine electoral ajutorul de 100 mln.lei pentru agricultori, sau încă 50 mln. pentru întrepirnderile mici?”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

„Moftul vă face să credeţi, că doar un guvern condus de Dvs. poate să folosească acest drept de angajare a răspunderii, cum aţi facut-o în noiembrue 2019? Politiciano, în ţară mor Oameni. Nu electorat, Oameni. Electoral, politiciano, pierzi că te-ai aliat cu Canduşhor, care-ţi era coleg de guvern, când s-au furat 14 miliarde de lei prin...angajare de răspundere. Erai specialistă venită de la Banca Mondială - chiar erai atât de limitată să nu înţelegi, că guvernul din care faci parte fură miliardul de la Oameni?”, a mai spus premierul.

Şedinţa Parlamentului de miercuri, 2 iulie, unde urma să fie examinată asumarea de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, a fost amânată din lipsă de cvorum. În Parlament au venit doar 49 de deputaţi din fracţiunile PSRM şi PDM. Celelalte fracţiuni parlamentare - PAS, Platforma DA, Pro Moldova, Partidul Şor şi deputaţii neafiliaţi nu s-au prezentat în plen.

Deputatul PAS Igor Grosu a declarat că prin asumarea de răspundere a Guvernului „Igor Dodon încearcă să închidă gura Parlamentului şi să facă această instituţie nefuncţională sub paravanul luptei cu COVID-19”. El a precizat că PAS este dispus să examineze proiectele de lege, dacă acestea trec prin procedură parlamentară, nu prin asumare de răspundere a Guvernului.

„Şi-au asumat răspunderea pe trei proiecte de legi, fără a veni în Parlament, fără a parcurge nişte proceduri legale, fără a discuta aceste lucruri pentru că avem şi noi propuneri. Declar lui Igor Dodon, partidului său şi prim-ministrului că R. Moldova este una parlamentară şi Parlamentul nu poate fi deconectat când doreşte Igor Dodon”, a afirmat Igor Grosu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Coco
2.07.2020, 12:04:02

Ma da' tari mai sunteti la gramatica! In titlu e o greseala de o schioapa umbrind ipocrizia lui Chicu..

+1 (1 vot)
Alex Bun
2.07.2020, 14:33:41

Urmăriți discursul lui Pavel Filip din ședința de astăzi a Parlamentului Moldovei. Un politician pe care l-am simpatizat de pe când era PM și care dovedește, cel puțin până astăzi, că mai sunt oameni cu bun-simț în Moldova, care nu după bani se orientează, dar pentru binele țării stau momentan alături de Dodon care nu le-a oferit nimic, cu atât mai puțin bani, că nici nu are de unde. Dodon nci n-a furat ca Șor-Candu, nici nu primește milioane din România ca PAS și DA. Discursul lui Pavel Filip de la minutul 13:07 https://www.youtube.com/watch?v=R010L3sXZZs

-1 (1 vot)
Coco
2.07.2020, 16:33:21

Tara arde si baba, Chicu in cazul de fata, se piaptana. Ca in Burundi parlamentar sechestrat, agresat , supus cine stie la cate alte umilinte. Urgent trebuie informata comunitatea diplomatică și organizațiile internaționale despre acest caz ieșit din comun . Voriesi imediat la rampa propagaurandistii gen Alex Batrancea pentru a obtine pupat Piata Idependentii.

+1 (1 vot)
Alex Bun
2.07.2020, 17:11:41

Și dacă se dovedește că acest deputat, ce de altfel și-a dat demisia, se ascunde împreună cu familia chiar de bandiții care acuză că ar fi fost răpit și sechestrat, tu îți faci „mea culpa”? Adică să pui un disclaimer înainte de fiecare mesaj că nu te duce capul să pricepi ce se întîmplă în Moldova, că dresajul patrihoțic românesc ți-a distrus creierul și nu mai distingi albul de negru și că în general comentariile tale despre Moldova sunt făcute din lipsă de ocupație și nu au nici o tangență cu realitatea? În fapt deputatul demisionar se află în Moldova împreună cu familia sub protecția organelor de drept ale statului. De ce nu-l caută poliția? Pentru că e la ei, e sub protecția lor. Pur și simplu acest Gațcan e terorizat de ce ar putea păți de la criminalii care l-au cumpărat și pe care apoi i-a trădat. De aceea el nu are curajul măcar să iasă în fața presei, de teamă că i-ar fi dezvăluită locația. Și nu degeaba se teme, candușor trebuie să dea un exemplu celor cumpărați și care poate ar avea idei asemănătoare.

-1 (1 vot)
Coco
2.07.2020, 17:42:04

Eiii, daca esti asa in mijlocul evenimentelor, se pare ca din partea socialistilor, te cred ca n-ai cum sa fii obiectiv ca Usatai de exemplu care a afirmat : ''Dodon l-a evacuat ca să nu aibă acces la el nici mass-media nici organele de drept. De fapt Dodon nu e atât de deranjat de organele de drept, cât i-a fost teamă ca vreo ambasadă să nu ceară în zilele următoare vreo întrevedere cu deputatul. De toată operațiunea de evacuare a acestuia s-a ocupat SPP și unele persoane de la SIS”. Oricum ar fi acolo e o mizerie iar cand ceva pute de ce vrei neaparat sa bagi Romania c-asa aveti voi liftele astea tatarasti obiceiul de a -i crede pe ceilalti ca pe voi.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările