Ion Chicu, despre la protestul din centrul Capitalei: „Regretăm că unii oameni s-au lăsat conduşi din umbră de forţe care doresc destabilizarea Republcii Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ion Chicu a reacţionat la protestul veteranilor, organizat luni, 2 martie, în faţa Guvernului. Prim-ministrul susţine că în spatele manifestanţilor care cer demisia Cabinetului de Miniştri stau forţe politice care doresc să destabilizeze situaţia politică din Republica Moldova.

„Suntem cu toţii mâhniţi de acţiunea plină de istericale pe care au organizat-o unele forţe politice tăinuite, prin manipularea unui grup de protestatari şi prin instigarea la ură şi violenţă în această zi sfântă pentru ţară. A strica uşile Guvernului, ale unei clădiri a statului nu e dovadă de patriotism, din contra – e dovada că deteşti edificiile ţării şi ale statalităţii. Aceste edificii nu aparţin premierului sau vreunui demnitar, ci Poporului Republicii Moldova”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Premierul a spus că regretă „că unii oameni s-au lăsat conduşi din umbră de forţe care doresc destabilizarea Republcii Moldova, prin ură, agresiune şi dezbinare socială. Sperăm să ajungă la conştiinţa lor că au greşit”.

„Fac un apel către toţi la calm şi înţelepciune. Doar în conciliere şi înţelegere vom asigura buna dezvoltare a ţării şi reîntregirea noastră teritorială”, a subliniat Chicu.

Câteva sute de veterani ai războiului de pe Nistru protestează luni, 2 martie, în faţa Guvernului de la Chişinău. Manifestanţii cer demisia Guvernului Chicu şi a preşedintelui Igor Dodon, în contextul în care astăzi se împlinesc 28 de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru, iar veteranii nu sunt satisfăcuţi de situaţia la care i-a adus conducerea ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite