Ion Chicu, despre reţinerea lui Dodon: Modul în care procurorii au operat arată că statul nu vrea să-i respecte drepturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon şi Ion Chicu FOTO arhivă
Igor Dodon şi Ion Chicu FOTO arhivă

Ex-premierul Ion Chicu consideră că modul în care procurorii au operat în cazul reţinerii ex-preşedintelui Igor Dodon, „utilizând practica mai veche a (in)justiţiei din televizor”, arată că statul nu vrea să-i respecte drepturile.

„Domnul Dodon şi familia sa sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, iar acest stat este obligat să le respecte drepturile, precum şi a tuturor cetăţenilor. Modul în care procurorii au operat ieri, utilizând practica mai veche a (in)justiţiei din televizor, arată că statul nu vrea să le respecte drepturile. Aceasta tot timpul se termină foarte rău, inclusiv pentru guvernare. Sperăm că ex-Preşedintele ţării îşi va putea proba nevinovăţia, iar statul nostru îi va oferi dreptul constituţional la apărare”, a scris ion Chicu pe Facebook.

Procuratura Anticorupţie a comunicat că marţi, 24 mai, au fost percheziţionate zece imobile şi patru automobile, în cadrul a patru dosare penale deschise pe numele fostului preşedinte Igor Dodon, acţiuni ilegale care ar fi avut loc în perioada 2014 - până în prezent.

Igor Dodon a fost reţinut pentru 72 de ore, marţi dimineaţă, după ce procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul lui din Chişinău, la casa părintească din satul Sadova şi încă la câteva imobile pe care Dodon le-ar deţine prin intermediul unor intermediari. 

Dodon este acuzat de comiterea coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite