Ion Chicu, despre statutul R. Moldova de ţară candidată la UE: Dacă UE va rămâne tolerantă faţă de instaurarea dictaturii în Moldova, acest eveniment istoric va constitui şi o dezamăgire istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu gov.md

Ex-premierul Ion Chicu a comentat decizia Consiliului European de a oferi Republicii Moldova statut de ţară candidată la UE. Fostul prim-ministru a declarat că, dacă UE va continua să aplice în Moldova standarde duble şi va rămâne tolerantă faţă de instaurarea „de către gruparea analfabetă şi coruptă a Maiei Sandu a dictaturii în Republica Moldova, acest eveniment istoric va constitui şi o dezamăgire istorică pentru moldoveni.”

„Sper să nu să se calce pe aceeaşi greblă, ca şi în cazul Acordului de Asociere. Semnat în 2014, tot „cu avans”. Atunci, în paralel, se furau 14 miliarde de lei din rezervele statului. Acum, se fură în proporţii comparabile”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Republica Moldova şi Ucraina au primit statutul de ţări candidate la Uniunea Europeană, au decis joi şefii de stat şi de guverne din UE în cadrul Consiliului European. Anunţul a fost făcut de Klaus Iohannis pe Twitter, şi de preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Decizia vine după ce Comisia şi Parlamentul European au susţinut categoric măsura.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite