Politică

articolul anterior articolul urmator

Ion Chicu, despre vizitele Maiei Sandu la Bruxelles şi Paris: Crede că europenii nu văd cum această gaşcă analfabetă şi coruptă compromite idea integrării europene

2
20 May 2022 10:09:43
Autor: Iurii Botnarenco
Ion Chicu şi Maia Sandu, colaj
Ion Chicu şi Maia Sandu, colaj

Ex-premierul Ion Chicu a criticat vizitele preşedintelui Maia Sandu la Paris şi Bruxelles. Fostul prim-ministru consideră că şefa statului a mers în vizită pentru a „cere partenerilor să urgenteze alocarea banilir promişi pentru guvernarea ei.”

„Ea crede că europenii n-au învăţat lecţia „istoriei de succes” şi se vor lăsa fentaţi de (practic) aceiaşi oameni, ca în perioada 2010-2014. Ea crede că, dacă încă tac, europenii nu văd apucăturile acestei grupări antidemocratice şi corupte, venite la putere prin minciună şi manipuiare. Ea crede că europenii nu văd cum PAS a subjugat presa. Cum a nimicit orice rămăşiţe din independenţa justiţiei. Cum a sechestrat Procurorul General. Cum au politizat fără precedent instituţiile statului, transmiţându-le „în moşia verişoarelor””, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Ion Chicu a afirmat că Maia Sandu „crede că europenii nu văd cum această gaşcă analfabetă şi coruptă compromite idea integrării europene prin toate aceste acţiuni descrise mai sus.”

„Ea crede că europenii nu înţeleg, că „privatizând” şi tăinuind cererea de aderare la UE şi Chestionarul completat pentru a obţine statutul de ţară-candidat, PAS compromite din start acest proces. Cum să implementezi acel complex enorm de acţiuni, dacă acel Chestionar nu l-au văzut nici măcar toţi membrii guvernului? Gruparea PAS crede că poate proceda în acest caz ca şi atunci când au adoptar bugetul - fără ca să-l vadă miniştrii”, a spus Chicu.

Ex-premierul susţine că, deocamdată, „cu excepţia câtorva zeci de mii de euro oferiţi de baltici, în conturile trezoreriale n-a intrat nici-un cent din ajutorul promis pentru refugiaţi - nici cele 15 milioane de euro promişi la-nceputul războiului de Comisarul Borrell, nici alte sume”.

„Europenii preferă să dea ajutorul prin instituţiile internaţionale, prin ONG-uri, nu prin instituţiile statului subjugate de PAS”, a conchis Chicu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Traian Decebal
20.05.2022, 18:30:17

Chicu luativa de mina cu Tauber, pentru ca sinteti doi potlogari de-o minte, si ducetiva in fundul Siberiei, pentru ca din urma voastra numai rahat, nimic bun in folosul statului de la niste zapaciti...

+2 (2 voturi)
Andrei Ababii
20.05.2022, 21:18:13

Chicu, care a dezertat în plină criză pandemică lăsând guvernul nefuncţional, provocând o criză, mai are obraz să-şi dea părerea? Se vroia înlăturaea Maiei Sandu din postul de Preşedinte al Republicii Moldova. Să fim serioşi! La lada de gunoi a istoriei cu el!

0 (2 voturi)
Modifică Setările