Ion Chicu, către Dumitru Alaiba: „Dacă Maia Sandu avea în jur oameni oneşti, nu valeţi de-ai lui Filat, poate reuşea ceva să facă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectul privind majorarea tarifelor la transportul interurban de pasageri a provocat un schimb de replici, pe Facebook, între premierul Ion Chicu şi deputatul PAS Dumitru Alaiba. Parlamentarul l-a acuzat pe preşedintele Igor Dodon că nu-l mai îngrijorează problemele oamenilor, deşi anterior şeful statului „îşi făcea griji de problemele sociale când Maia Sandu era prim-ministru”.

„Preţul biletelor la transportul interurban a crescut cu 25-45%. Cu microbuzele nu călătoresc cei bogaţi. Aceste scumpiri îi afectează în primul rând pe cei cu venituri modeste, cei care nu îşi permit să călătorească cu maşina dintr-o localitate în alta. Domnule Dodon, nu vă mai îngrijorează problemele sociale ale oamenilor? Sunteţi mulţumiţi de decizia guvernului pe care îl protejaţi?”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a anunţat că PAS a „solicitat documentele care au stat la baza deciziei de scumpire a biletelor la călătoriile interurbane”, subliniind că formaţiunea condusă de Maia Sandu ar putea solicita şi demisia ministrului Economiei.

În replică, premierul Ion Chicu a sugerat că decizia de a majora tarifele la transportul interurban de pasageri era luată în calcul încă de ex-ministrul Economiei Vadim Brînzan. De asemenea, Chicu spune că, dacă Maia Sandu nu ar fi avut în anturajul său „valeţi” de-ai ex-premierului Filat, ar fi reuşit mai multe lucruri la Guvern.

„Dacă Maia Sandu avea în jur oameni oneşti, nu valeţi de ai lui Filat, poate reuşea ceva să facă. Păcat că ea nu înţelege acest lucru”, a răspuns Ion Chicu.

Prim-ministrul i-a mai transmis lui Alaiba că-i va răspunde cu orice ocazie la acuzaţiile acestuia.

„Dacă crezi că o să vă las să reveniţi la schemele voastre din 2010-2014, vă greşiţi amarnic. Eu nu cred că poporul e Alaiba sau prietenii lui, care în 2013 au furat aeroportul, în 2014 miliardul, etc. Sau Dvs. credeţi că eu eram în guvern atunci? Ştiţi cine era Alaiba în acea vreme? Vă rog, nu vă lasaţi manipulaţi, judecaţi după fapte”, a mai spus premierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite