Ion Chicu, prima întrevedere cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Ion Chicu, împreună cu şefii guvernelor din Georgia şi Azerbaidjan, a participat la o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. În debutul dialogului, liderul de la Kiev a menţionat că este o onoare pentru Ucraina să găzduiască şedinţa plenară a şefilor de Guverne ale statelor membre GUAM.

„Ţările din cadrul GUAM sunt strâns legate geografic, economic, istoric şi cultural. De asemenea, ne unesc problemele integrităţii teritoriale, pe care le confruntăm”, a declarat preşedintele ucrainean.

În context, Zelenski a discutat cu şefii Executivelor referitor la evoluţiile posibile a organizaţiei GUAM în următoarea etapă. Părţile au exprimat acordul că statele membre GUAM trebuie să se concentreze pe cooperarea pe dimensiunile economice, care au potenţial să crească bunăstarea oamenilor şi să crească nivelul lor de viaţă prin îmbunătăţirea infrastructurilor naţionale. În particular, statele membre pot deveni un coridor logistic unic pentru sectoarele energetic şi transport.

În cadrul discursului său, premierul Ion Chicu a a menţionat: „Platforma organizaţiei GUAM are nevoie de mai multe acţiuni concrete, care să genereze rezultate concrete”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite