Ion Chicu: La Kiev au fost agreate aspectele legate de asigurarea cu gaze a Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu

Premierul Ion Chicu susţine că la Kiev au fost agreate toate aspectele legate de asigurarea cu gaze naturale a Republicii Moldova prin intermediul traseelor alternative. „Partea ucraineană ne-a asigurată că este gata să ne ofere gaze naturale şi energie electrică după 1 ianuarie, în cazul în care vreo una din scheme de furnizare nu funcţionează”, a declarat premierul în cadrul unei şedinţe convocate vineri la Guvern, transmite IPN.

„Remarc aici că noi, după discuţia de ieri, continuăm să rămânem optimişti că Rusia şi Ucraina vor ajunge la o înţelegere în ceea ce priveşte tranzitarea gazelor şi noi vom primi gaze naturale pe traseul comun. Dar ceea ce am discutat ieri la Kiev sunt scenariile de rezervă, inclusiv furnizarea gazelor prin regim revers. Erau necesare să fie semnate mai multe contracte. Avem toată susţinerea din partea Ucrainei pentru a finaliza acest proces în termene cât mai restrânse”, a notat şeful cabinetului de miniştri.

„Într-un regim excepţional, ţara vecină este gata să ne ofere gazul respectiv. Eu sunt sigur că noi nu o să ajungem la acest scenariu, dar vreau să afirm încă o dată şi să constat cu satisfacţie că vecinul nostru, Ucraina, este gata să ofere această asistenţă”, a mai spus Ion Chicu.

Contractul privind tranzitarea gazului rusesc prin teritoriul Ucrainei expiră pe 31 decembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite