Politică

articolul anterior articolul urmator

Ion Chicu: Miza adevărată a instituirii stării de urgenţă este amânarea alegerilor locale în Bălţi

1
22 Oct 2021 10:33:06
Autor: Iurii Botnarenco
Ion Chicu, ex-premier
Ion Chicu, ex-premier

Ex-premierul Ion Chicu a declarat că adevăratul motiv pentru care Guvernul va cere Parlamentului instituirea stării de urgenţă, în contextul crizei energetice, este amânarea alegerilor locale noi din municipiul Bălţi, planificate pentru 21 noiembrie.

Miza adevărată a instituirii Stării de Urgenţă conform Legii 212 este amânarea alegerilor locale în Bălţi, unde deja ne confruntăm cu o catastrofă umanitară din cauza pandemiei.
Da, e mai uşor de pe Facebook să gestionezi pandemia în ţară
 

Premierul Natalia Gavriliţa a anunţat că necesarul de gaze pentru luna octombrie a fost acoperit în proporţie de doar 67%. Presiunea în reţeaua de transport a gazelor este la limita critică de funcţionare a sistemelor de gaze naturale. În acest context, Gavriliţa a anunţat că va cere Parlamentului instituirea stării de urgenţă, pentru a putea deroga de la anumite proceduri şi legi în achiziţionarea gazelor din surse alternative, transmite IPN.

Amintim că, în contextul instituirii nivelului de alertă în sectorul gazelor naturale în Republica Moldova, SA „Moldovagaz” a solicitat consumatorilor finali să dea dovadă de înţelegere şi responsabilitate civică, reducând temporar consumul zilnic de gaze naturale.

Republica Moldova a declarat stare de urgenţă în sectorul energiei din cauza deficitului de gaze naturale şi absenţei unui nou acord de energie cu grupul rus Gazprom.

„Anunţăm stare de alertă pentru a preveni declanşarea unei situaţii de urgenţă şi pentru a fi pregătiţi de orice scenariu. Instituţiile responsabile trebuie să poată întreprinde măsuri concrete de protejare a cetăţenilor şi a securităţii energetice a ţării”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, după încheierea şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, Andrei Spînu, ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale.

Liderul Socialiştilor, deputatul Igor Dodon, a venit cu un avertisment către guvernarea PAS în contextul aprofundării crizei energetice din Republica Moldova. Ex-preşedintele ţării a declarat că, în cazul în care R. Moldova rămâne fără gaze naturale, cetăţenii vor ieşi în stradă la proteste antiguvernamentale.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alyssa Case
22.10.2021, 12:56:26

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! MODERATORI: Inainte sa supendati acest cont, aruncati si voi o privire la respectivul grafic, si banati conturile evident platite pentru a dezinforma. Multumim. [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+7 (7 voturi)
Modifică Setările