Ion Chicu, după ce Moldova a început procesul de ardere a păcurii: „O diversiune împotriva ţării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu
Ion Chicu

Ex-premierul Ion Chicu a criticat decizia autorităţilor de a începe procesul de ardere a păcurii, în contextul crizei energetice. Chicu e de părere că aceste acţiuni ale guvernării sunt o „diversiune împotriva ţării”.

„Să arzi rezerva de stat cu o lună şi jumătate înainte de sosirea iernii şi pericolului real de distrugere a infrastructurii de termoficare este o diversiune împotriva ţării şi a oamenilor. Incompetenţa acestei guvernări va avea consecinţe grave. Ce ne facem fără rezerva de păcură când e minus 20 afară?”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că, în contextul instituirii nivelului de alertă în sectorul gazelor naturale în Republica Moldova, SA „Moldovagaz” a solicitat consumatorilor finali să dea dovadă de înţelegere şi responsabilitate civică, reducând temporar consumul zilnic de gaze naturale.

Republica Moldova a declarat stare de urgenţă în sectorul energiei din cauza deficitului de gaze naturale şi absenţei unui nou acord de energie cu grupul rus Gazprom.

„Anunţăm stare de alertă pentru a preveni declanşarea unei situaţii de urgenţă şi pentru a fi pregătiţi de orice scenariu. Instituţiile responsabile trebuie să poată întreprinde măsuri concrete de protejare a cetăţenilor şi a securităţii energetice a ţării”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, după încheierea şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, Andrei Spînu, ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale.

Liderul Socialiştilor, deputatul Igor Dodon, a venit cu un avertisment către guvernarea PAS în contextul aprofundării crizei energetice din Republica Moldova. Ex-preşedintele ţării a declarat că, în cazul în care R. Moldova rămâne fără gaze naturale, cetăţenii vor ieşi în stradă la proteste antiguvernamentale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite