Ion Chicu: PAS şi-ar dori ca Marina Tauber să fie exclusă din cursa electorală pentru Primăria Bălţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ex-premierul Ion Chicu
Ex-premierul Ion Chicu

Fostul prim-ministru Ion Chicu e de părere că guvernarea şi-ar dori excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile locale din Bălţi. Totodată, ex-premierul a subliniat că nu crede că PAS va întreprinde anumite acţiuni în acest sens, deoarece candidatul lor nu ar avea şanse să câştige alegerile.

„Cred că PAS şi-ar dori această mişcare, dar prin birourile lor sunt consultanţi care spun: „nu faceţi lucrul acesta”, pentru că grebla cu Andrei Năstase (n.r. - când a fost anulat rezultatul alegerilor din Chişinău) este încă în memoria proaspătă şi asta va duce la pierirea puterii. Care este raţionalmentul practic? Asemenea pas pentru PAS? Ei cred că vor câştiga prin aşa acţiuni cu cel care au luat doar 14% în primul tur? Nici ei nu cred în asta. De aceea, nu cred că ei vor exclude vreun candidat la etapa actuală”, a punctat Ion Chicu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Candidata Partidului Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber, susţine că guvernarea vrea să o elimine cu orice preţ din cursa electorală. Potrivit ei, aceste acţiuni reprezintă o ilegalitate, transmite IPN.

Amintim că Marina Tauber a câştigat detaşat primul tur al alegerilor locale noi din 21 noiembrie din Bălţi, învingându-i cu un scor zdrobitor pe ceilalţi concurenţi electorali. Mai exact, Marina Tauber a acumulat aproximativ 50 la sută din sufragii. Prin urmare, în data de 5 decembrie, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia Marina Tauber va concura cu candidatul independent Nicolae Grigorişin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite