Politică

articolul anterior articolul urmator

Ion Chicu îi răspunde Maiei Sandu: Moldova nu a fost şi nu este izolată internaţional

1
26 Nov 2020 09:51:13
Autor: Iurii Botnarenco

Moldova nu este şi nu a fost izolată internaţional. Potrivit premierului Ion Chicu, în decursul primului an de mandat, el a avut zeci de întâlniri constructive cu mai mulţi ambasadori în Moldova, printre care ambasadorul SUA, ambasadorul României, al Rusiei, dar şi alte state CSI, transmite IPN. Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care preşedintele ales, Maia Sandu, a declarat că îşi propune să scoată ţara din izolare internaţională.

Astfel, întrebat despre agenda pe care o promovează Occidentul şi SUA în Republica Moldova, premierul susţine că totul este relativ.

„Totul este relativ, inclusiv influenţa ţărilor care au un potenţial mai mare sau mai mic, totul este relativ în această lume. Un lucru este clar: într-o lume în care economiile sunt strâns legate una de alta, unde o ţară depinde de altă prin mai mulţi indicatori, este important ca anume ţările mici, care un potenţial mic, să aibă relaţii bune cu toate părţile”, a precizat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Ion Chicu susţine că politica externă echilibrată reprezintă un factor importat, fapt care a stat la baza multor discuţii şi întrevederi cu ambasadorii din Republica Moldova.

Printre cele mai constructive relaţii, Ion Chicu face trimitere la întrevederile cu ambasadorul SUA în Moldova, Dereck J. Hogan, în contextul programelor pe care le are ţara noastră cu Fondul Monetar Internaţional.

De asemenea, subiectul reformării sectorului justiţiar al Republicii Moldova a fost o altă temă des abordată în cadrul întrevederilor cu reprezentanţii statelor europene.

Totodată, prim-ministrul declară că are întrevederi foarte dese cu ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniţă, dar şi discuţii cu rezultat pozitiv în urma întrevederilor cu ambasadorii statelor CSI.

Premierul menţionează că guvernarea se conduce de o strategie externă echilibrată, fapt care nu a dus nicidecum la o izolare internaţională a ţării.

„Reieşind din relaţiile pe care le-am avut cu instituţiile externe de fiinţare, conform cifrelor, nu putem discuta despre o izolare. În ultimii cinci ani nimeni nu a reuşit să atragă atâtea fonduri pentru infrastructură”, a argumentat Ion Chicu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Coco
26.11.2020, 14:02:07

Chicu si-a aratat adevarata fata de lingau al lui Dodon cu ocazia primirii ajutoarelor romanesti pe care le-a intampinat sub pod , din acel moment si-a pierdut orice credibilitate. Maturoiul pentru el trebuie pregatit de pe acum.

+1 (1 vot)
Modifică Setările