Ion Chicu: Sper că vor fi măcar 70-80 de deputaţi în Parlament pentru a prezenta proiectele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Maia Sandu conduce un partid în care mai avem speranţă în Parlamentul respectiv, restul nu prea ai ce spera. Este un apel în al 12-lea ceas ca să lăsăm ambiţiile politice, strategiile electorale şi să facem ceva pentru oameni”. Declaraţia aparţine prim-ministrului Ion Chicu şi a fost făcută în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Tot premierul Ion Chicu o acuză pe preşedinta PAS că ar răspândi falsuri referitor la asumarea de răspundere a Guvernului în faţa Parlamentului.

„Mă refer la falsurile pe care stimata doamnă precum le răspândeşte că acolo sunt scrise cheltuieli pentru Arena Chişinău sau că acolo sunt majorarea salariilor pentru parlamentare, acestea sunt falsuri grase lansate de reprezentanţii acestui partid. Spuneţi ce nu este pentru interesul cetăţeanului în proiectul respectiv? Plus la toate, am spus, dacă aveţi alte propuneri, haideţi să discutăm, noi mai reuşim să facem o rectificare, dar în proiectele respective sunt elemente care sunt urgente pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în deplină conformitate cu prevederile constituţionale”, a menţionat Ion Chicu.

Premierul susţine că Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului după ce PAS şi Platforma DA au declarat în nenumărate rânduri că guvernul trebuie demis, iar PSRM şi PDM au pierdut majoritatea parlamentară. „Eu nu aveam sentimentul că ei sunt gata să susţină un proiect chiar şi mai puţin important, dar asta este deja istorie”.

Ion Chicu îşi exprimă speranţa că în şedinţa de astăzi a Parlamentului se vor prezenta cel puţin 70-80 de deputaţi pentru ca să poată prezenta proiectul de asumare a răspunderii.

După trei tentative eşuate, în condiţiile lipsei de cvorum, premierul Ion Chicu se va prezenta astăzi în Parlament ca să prezinte proiectele pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea săptămâna trecută.

Ultima şedinţă în plen, stabilită pentru luni, 6 iulie, nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum. În Parlament s-au prezentat 50 de deputaţi din cei 101. La două şedinţe precedente au venit 49 de deputaţi. În plen nu s-au prezentat deputaţii Ilan Şor, Ştefan Gaţcan, cei din Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Grupul Pro Moldova şi cei din Partidul Şor.

https://www.ipn.md/ro/ion-chicu-sper-ca-vor-fi-macar-70-80-7965_1074743.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite