Politică

articolul anterior articolul urmator

Ion Diacov: De dosarul privind frauda bancară se vor ocupa foşti procurori

0
10 Dec 2019 09:55:43
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Fostul procuror al municipiului Chişinău Ivan Diacov declară că procurorii care se ocupau de dosarul privind frauda din sistemul bancar vor fi înlocuiţi. Potrivit lui, de dosarul respectiv de rezonanţă se vor ocupa oameni din afara sistemului Procuraturii, mai exact, foşti procurori. Ivan Diacov susţine că actualmente se poartă discuţii cu foştii procuror şi se caută soluţii pentru a-i încadra din nou în sistem, transmite IPN.

Ivan Diacov a refuzat să dezvăluie numele persoanelor care ar putea să se ocupe de dosarul „furtul miliardului”, însă spune că aceştia sunt „foşti angajaţi buni ai Procuraturii, oneşti şi verificaţi în timp”.

De asemenea, Ivan Diacov este convins că vor exista încercări de influenţe politice asupra noului procuror general Alexandr Stoianoglo, însă acesta le va respinge. El spune că îl cunoaşte foarte bine pe actualul şef al Procuraturii Generale chiar din primele zile de când a venit în sistem. Totodată, fostul procuror spune că aşteptările societăţii sunt foarte mari şi, în orice caz, vor exista dezamăgiri în ceea ce priveşte unele acţiuni ale procurorului general.

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari, deputat al fracţiunii PPDA, susţine că ce se întâmplă în Procuratură în realitate se va afla în următoarea săptămână. Potrivit lui, va fi important de urmărit ce se va întâmpla cu unele dosare de rezonanţă care au fost intentate în ultimele luni. „Pentru noi va fi important să vedem ce se va întâmpla cu dosarul privind furtul miliardului, ce se va întâmpla cu dosarul legat de finanţarea PSRM, în baza înregistrărilor video apărute în spaţiul public, ce va fi cu dosarul legat de uzurparea puterii, de „Arena Naţională”, de ANTA, de expulzarea profesorilor turci. Vreau să văd ce se va întâmpla mai departe”, a declarat Alexandru Slusari.
 
Comentatorul politic Victor Ciobanu este de părere că în ultima perioadă s-a creat impresia că lucrurile se mişcă în Procuratură, dar spune că are temeri că această impresie este falsă. „Eu nu cred procurorii care au lucrat în tot acest timp în sistem şi repede şi-au schimbat chipiul atunci când s-a schimbat puterea şi au început foarte repede să creeze această impresie că ceva se mişcă”, a menţionat comentatorul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii