Ion Terguţă: Riscul să nu fie înregistrată candidatura mea la Nisporeni este suficient de mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Terguta Facebook

Potenţialul candidat al Blocului electoral ACUM pe circumscripţia Nisporeni, Ion Terguţă, susţine că riscul ca să nu fie înregistrat în cursa electorală este „suficient de mare” având în vedere că din numărul total de peste 900 de semnături prezentate la Consiliul electoral de circumscripţie, la o examinare vizuală, i-ar fi fost declarate nevalide aproximativ 400 de semnături.

„Acum ne-au rămas valide 583 de semnături şi probabilitatea şi riscul ca să nu fie înregistrată candidatura mea este suficient de mare”, a declarat Ion Terguţă la emisiunea „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Vicepreşedintele PLDM spune că i s-a reproşat faptul că nu a fost indicată fiecare localitate din cadrul Primăriei unde au fost acumulate semnăturile. Un alt motiv invocat, spune potenţialul candidat, a fost faptul că unele persoane au scris în liste în limba română, dar cu grafie chirilică.

Politicianul spune că a înaintat o sesizare la Comisia Electorală Centrală în care a cerut demisia şefei Consiliului electoral de circumscripţie pentru că, după ce a depus listele cu semnături, în spaţiul public a apărut o fotografie a unei liste, care a fost transmisă şi unor primari din raionul Nisporeni. Ion Terguţă spune că astăzi va depune o plângere la Procuratura Generală şi una la Agenţia pentru protecţia datelor cu caracter personal în legătură cu acest fapt.

Contactată în cadrul emisiunii, Ana Buhnea, preşedinta Consiliului electoral de circumscripţie Nisporeni, spune că listele prezentate de Ion Terguţă se află în siguranţă şi că fotografia nu a fost lansată în spaţiul public din Consiliul electoral pe care îl reprezintă. De asemenea, Ana Buhnea spune că i-a fost solicitată o explicaţie prin telefon de la Comisia Electorală Centrală pe acest fapt.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite