Iurie Leancă ar putea ajunge în funcţia de eurodeputat. Ex-premierul moldovean, candidat la europarlamentare din partea partidului condus de Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier al Republicii Moldova Iurie Leancă va candida la alegerile în Parlamentul European pe lista Partidului „Pro România”, din România. Anunţul a fost făcut de către liderul formaţiunii, Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă. Fostul premier moldovean este pe poziţia a patra din 33 de candidaţi, transmite IPN.

Victor Ponta l-a caracterizat pe Iurie Leancă drept „un foarte bun român”. Potrivit lui Ponta, în mandatul de prim-ministru al lui Iurie Leancă au avut loc „importante şi serioase lucruri pentru Moldova”. „Eu sper ca Iurie să fie în Parlamentul European nu doar un reprezentant al României, dar un reprezentant al românilor. Are experienţa şi pregătirea necesară pentru a face acest lucru”, a declarant Victor Ponta.

Partidul Popular European din Moldova (PPEM), condus de Iurie Leancă, şi Partidul „Pro România” au semnat, la finele lunii ianuarie, la Chişinău, un acord de colaborare şi parteneriat „pentru a oferi un nou imbold procesului de integrare naţională a românilor de pe ambele maluri ale Prutului”. Conform textului acordului, formaţiunile politice îşi propun să întărească legăturile între România şi Republica Moldova, să coopereze permanent pentru a rezolva problemele pe care le au cetăţenii, să dinamizeze procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Totodată, partidele s-au angajat să se sprijine reciproc în toate procesele electorale şi să contribuie la înfrăţirea localităţilor de pe cele două maluri ale Prutului.

Alegerile în Parlamentul European vor avea loc între 23 şi 26 mai 2019.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite