Iurie Leancă, despre afirmaţiile că alegerile parlamentare ar putea avea loc în 2018: Sunt speculaţii care nu trebuie discutate în mod serios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, susţine că informaţiile apărute în spaţiul public precum că data alegerilor parlamentare ar urma să fie modificată în aşa fel încât scrutinul să aibă loc la sfârşitul anului 2018 „sunt speculaţii care nici nu ar trebui să fie discutate în mod serios”.

„Convingerea mea este că alegerile vor avea loc pe 24 februarie. Este un lucru mult prea serios şi în funcţie de campania care se va derula va depinde foarte mult atitudinea Occidentului faţă de majoritatea care va fi creată după alegeri. Nu cred că cineva ar vrea să rişte şi să fie cu elemente noi, subversive”, a declarat Iurie Leancă la emisiunea „Important” de la TVC21.

Potrivit lui, ceea ce contează „e să ne pregătim serios de acest scrutin”.

„Nu cred că cineva ar vrea să glumească pe seama acestor alegeri şi zilei care a fost stabilite”, a subliniat vicepremierul.

Amintim că Parlamentul de la Chişinău a stabilit că alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019. În premieră, scrutinul se va desfăşura pe sistemul electoral mixt. Astfel, 50 de deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar 51 de parlamentari vor fi aleşi pe circumscripţii uninominale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite