Iurie Leancă: Introducerea obiectivului european în Constituţie este un mesaj simbolic puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din momentul în care în Constituţie, legea supremă a ţării, la care se raportează toate celelalte legi, decizii, hotărâri, regulamente etc., va fi stipulat negru pe alb că obiectivul de integrare europene a ţării este unul prioritar, care guvernează asupra tuturor celorlalte priorităţi, acesta devine un mesaj puternic simbolic. Declaraţia aparţine viceprim-ministrului pentru integrare europeană, Iurie Leancă, transmite IPN.

„Din păcate, după 27 de ani de independenţă, noi încă nu suntem pe calea de ireversibilitate în mişcarea spre Occident. Încă avem puternice forţe revanşarde, nostalgice, care pledează, inducând lumea în eroare, pentru cu totul alte obiective”, a menţionat Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2.

Iurie Leancă spune că votul Parlamentului pe acest subiect poate fi considerat un test extrem de serios al maturităţii şi al responsabilităţii faţă de viitorul Republicii Moldova.

„Eu sper foarte mult că raţiunea va triumfa şi toţi cei care se declară pro-europeni, pro-occidentali, care îşi arată dragostea neţărmurită faţă de acest obiectiv de integrare europene, să voteze în susţinerea acestui amendament”, a notat Iurie Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite