Iurie Leancă: N-ar fi rău să facem Unirea astăzi, însă majoritatea moldovenilor pledează pentru o ţară independentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău Iurie Leancă afirmă că nu ar fi rău dacă Unirea Republicii Moldova cu România s-ar produce chiar astăzi, însă politicianul dă de înţeles că acest lucru este imposibil, atâta timp cât majoritatea moldovenilor nu-şi doresc asta.

„N-ar fi rău, din punctul meu de vedere, să facem Unirea astăzi, fiindcă orice om raţional îşi dă seama că în cazul în care se face Unirea, Moldova ajunge peste noapte membră a UE, în NATO, ceea ce înseamnă securitate. Într-o perioadă de un an, doi, trei, cinci, dar va fi o perspectivă clară că se vor egala pensiile, salariile, locurile de muncă ş.a.m.d”, a declarat Iurie Leancă marţi, 10 octombrie, la emisiunea „Important” de la TVC21. 

Pe de altă parte, el subliniază că astăzi avem anumite realităţi: „Majoritatea populaţiei din Republica Moldova nu-şi doreşte schimbarea statutului Republicii Moldova, pledează pentru o ţară independentă”. 

„Din acest motiv, convingerea mea este că ceea ce am făcut pe când eram prim-ministru trebuie să continuăm mai departe. Să construim poduri, să facem interconexiunea energetică, atât pe gaze cât şi pe energie electrică, să construim acest spaţiu comun educaţional (...) să avem un spaţiu comun bancar”, a specificat Leancă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite