Politică

articolul anterior articolul urmator

Iurie Leancă: Voi pleda pentru o angajare mai puternică a UE în tot ce înseamnă Moldova

4
24 May 2019 14:38:21
Autor: Dan Anghel
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Liderul Partidului Popular European (PPEM) Iurie Leancă, candidat la europarlamentare din partea Partidului „Pro România”, susţine că, dacă va deveni europarlamentar, va insista ca UE să nu ignore derapajele democratice din Moldova dacă acestea vor avea loc, şi va pleda pentru angajarea mult mai puternică a tot ce înseamnă Republica Moldova în Uniunea Europeană.

„Dincolo de ce voi face pentru România, o parte importantă a mandatului meu va fi repunerea Republicii Moldova pe agenda Uniunii Europene, prin generarea de sprijin pentru tot ce înseamnă perspectiva europeană pentru Moldova, prin încercarea de a schimba regulamentele actuale ale Uniunii Europene şi a oferi acces la fonduri de preaderare la UE. Doar prin astfel de fonduri putem puternic impulsiona evoluţia proceselor economice, sociale din Republica Moldova”, a spus Iurie Leancă. Politicianul mai spune că va insista pe o implicare mai puternică a UE în reforma justiţiei, pentru că „fără această implicare nu se va putea reface justiţie”.
 
Iurie Leancă este unicul politician de la Chişinău care participă pe listele unui partid românesc în aceste alegeri europarlamentare. Potrivit politicianului, Victor Ponta, liderul Partidului „Pro România” a venit nu doar cu declaraţii, dar şi cu proiecte concrete comune cu Chişinăul. Aici a menţionat gazoductul Iaşi-Ungheni, grădiniţe renovate, SMURD-ul care a trecut Prutul şi diverse proiecte culturale.
 
Iurie Leancă şi-a exprimat speranţa că cetăţenii români din Republica Moldova, cei care şi-au redobândit cetăţenia şi sunt înafara ţării, vor ieşi la vot. Politicianul spune că şi-ar dori ca aceştia să vină cu un discernământ şi „să vadă ce a făcut echipa lui Victor Ponta faţă de toţi ceilalţi şi ce urmează să facă această echipă în viitor”.
 
Fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, va candida la alegerile în Parlamentul European pe lista Partidului „Pro România”, pe poziţia a patra din 33 de candidaţi. Alegerile au loc pe 26 mai.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Gheorghe Moldoveanul
24.05.2019, 15:46:27

Măcar unul să ne reprezinte corect în Europa, nu prin minciuni și falsuri cum o fac Maia și cu Andrei.

-1 (1 vot)
Veronica Savcenco
24.05.2019, 17:08:24

Conlucrarea cu UE va ramane deoarece pe de alta parte este Federatia Rusa care tot isi intinde mainele asupra politicului din Moldova.

-1 (1 vot)
giulianni_007
24.05.2019, 19:08:45

Aceasta prostituata politica de Fleanca,este folosita de Ponta pt.voturile basarabenilor,de fapt Fleanca aduce0,01 aport in Pro-Romania !!!Fostul lui sef de la Chisinau,Plaha i-a dat papucii pt.ca nu mai valoreaza nici cit o ceapa degerata!!!

Ratacitul
28.05.2019, 12:30:00

Din fericire nu v-a mai pleda pentru nimic, nu are ce cauta in parlamentul european...