Politică

articolul anterior articolul urmator

Iurie Leancă spune în ce condiţii ar putea fi reluată asistenţa macrofinanciară din partea UE

6
26 Apr 2019 09:17:41
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, susţine că Uniunea Europeană nu va discuta cu Republica Moldova despre reluarea asistenţei macrofinanciare până se va crea o majoritate parlamentară şi un Guvern care îşi va anunţa programul de guvernare.

De asemenea, nimeni nu va discuta cu Moldova până se vor face anumiţi paşi pentru a demonstra seriozitate în transpunerea în viaţă a priorităţilor care vor fi fixate în acest program de dezvoltare. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN. 

Întrebat dacă este posibilă reluarea finanţării chiar anul curent, Iurie Leancă a menţionat că totul este posibil, doar că depinde cât de bine se vor mişca lucrurile în crearea acestei majorităţi şi instaurarea noului Guvern, cu oameni credibili în funcţii.

„Dacă, de exemplu, va fi ministrul de externe, al apărării, al educaţiei de la socialişti, vă dau cuvântul că nimeni nu va vrea să discute cu noi din principiu. Nici la Bucureşti, în special, să discute cu un ministru al educaţiei care va vrea să introducă „limba moldovenească” şi istoria Moldovei”, spune fostul premier.

Iurie Leancă spune, totodată, că nu ar exista un risc de abolire a regimului liberalizat de vize dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. „Eu am citit raportul Comisiei Europene pe Moldova, dar şi pe celelalte ţări care beneficiază de acest regim şi ce am constatat că problemele noastre nu sunt mai deosebite, mai grave decât cele pe care le au celelalte ţări. (...) Din câte ştiu eu şi din lectura mea a raportului, problema nu se pune că e un pericol iminent”, a notat politicianul.

Despre furtul miliardului, Iurie Leancă spune că recuperarea banilor ar trebui să fie un subiect pentru discuţia de creare a majorităţii pro-occidentale.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

BULAT ION
26.04.2019, 09:56:37

si totusi sa ajuns la ceia ca Maia cu Nastase merg contra Moldovei si ameninta tara cu faptul ca se vor da de mina cu PSRM-ul

-2 (2 voturi)
Curchi Vasile
26.04.2019, 09:59:01

Insa oricum cei din PAScuDA vor incerca sub orice mod sa puna bete in roate si sa strice relatii dintre RM si Uniunea Europeana! Trebuie sa fim atenti!

-1 (3 voturi)
giulianni_007
26.04.2019, 14:23:23

Iarasi iti apreciezi de unul singur comentarile !? :))) Curchi Vasile a apreciat comentariul lui Curchi Vasile acum 4 ore :))) de toata jena,plus ca postacii de serviciu ai PD-ului si-au dat ca de obicei intalnirea toti acum 4 ore cind isi incep serviciul ;))

+1 (1 vot)
Albu Inga
26.04.2019, 09:59:49

Din cauza javrelor de Maia si Nastase din nou are de suferit toata tara si cursul de dezvoltare ei stiu conditia care a fost impusa pentru a fi reinceputa finantarea.

-2 (2 voturi)
Jr Proxi
26.04.2019, 10:17:19

Sa se fi unit toti pro-europenii, demult primeam acea finantare, dar asa, Maia prefera sa stea alaturi de Dodon.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările