Johannes Hahn salută „transferul paşnic al puterii” de la Chişinău şi anunţă când ar putea fi deblocată asistenţa financiară pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul european Johannes Hahn susţine că România va trebui să atragă săptămânal 30 de milioane de euro în 2012.

Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, salută „transferul paşnic al puterii” de la Chişinău şi o felicită pe prim-ministra Maia Sandu pentru „măsurile pe care le-a luat deja pentru a începe implementarea programului de reformă al Guvernului”. Despre aceasta au discutat cei doi oficiali în cadrul unei convorbiri telefonice, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, citat de IPN.

Comisarul Hahn a subliniat că Uniunea Europeană este gata să lucreze cu noul Guvern moldovenesc. 

Oficialul i-a confirmat prim-ministrei, „că susţinerea substanţială a UE şi consilierea poate fi mobilizată rapid odată ce condiţiile sunt îndeplinite şi noul Guvern va ajuta cetăţenii, inclusiv în domeniul economiei şi în ceea ce priveşte supremaţia legii, reforma judiciară şi asigurarea pluralităţii. mass-media”, se arată în comunicat.

În informaţia prezentată de Comisia Europeană se menţionează că, atât comisarul Hahn, cât şi premiera Sandu şi-au reafirmat angajamentul reciproc pentru punerea în aplicare consolidată şi consecventă a Acordului de asociere cu zona de liber schimb profund şi cuprinzător, respectând pe deplin principiile fundamentale de respectare a statului de drept şi a democraţiei.

La rândul său, Maia Sandu l-a invitat pe Johannes Hahn la Chişinău cât mai curând posibil.

Johannes Hahn s-a aflat într-o vizită în Moldova la începutul lunii iunie. Atunci el a declarat că Uniunea Europeană este interesată ca în Republica Moldova să existe un Guvern stabil şi o majoritate solidă în Parlament, pentru ca politicienii să poată conlucra împreună în beneficiul cetăţenilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite