Johannes Hahn: UE va lucra cu ţările din Parteneriatul Estic prioritar în reforma judiciară şi mass-media

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UE va continua să lucreze pentru rezultate concrete împreună cu cele şase ţări, membre ale Parteneriatului Estic, din care face parte şi Republica Moldova, în special în domeniul reformei judiciare şi asigurării unui mediu favorabil pentru societatea civilă şi mass-media independentă. Declaraţia a fost făcută de comisarul european pentru politică europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, la Luxembourg, transmite IPN.

„Trebuie să ne mândrim cu realizările noastre în cadrul celor 20 de rezultate pentru 2020 ale Parteneriatului Estic. Împreună, cei şase Parteneri din Est şi UE, au făcut paşi concreţi spre societăţi mai puternice, economii ale regiunii mai reziliente şi mai bine conectate prin legăturile şi infrastructura de transport îmbunătăţite”, a declarat comisarul european.

Potrivit înaltului reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, Parteneriatul Estic este o componentă cheie a politicii externe a UE, iar reuniunea ministerială a fost un moment important nu doar pentru examinarea diverselor relaţii bilaterale pe care le are UE, dar şi pentru lucrul pe care îl fac în comun în cadrul Parteneriatului Estic.

„Noi aducem nu doar beneficii economice, precum creşterea volumelor de comerţ între toate cele şase ţări partenere şi Uniunea Europeană, ci şi consolidăm democraţia, drepturile omului şi libertăţile fundamentale. Trebuie să continuăm implementarea, pentru ca să continuăm să vedem rezultate bune”, a spus Federica Mogherini.

Cei şase parteneri din est ai UE sunt: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. Reuniunea de la Luxembourg a avut loc pentru a face bilanţul progreselor realizate în temeiul celor 20 de Rezultate pentru 2020. Realizările-cheie din ultimul an al cooperării UE cu cele şase ţări include lansarea Şcolii Europene a Parteneriatului Estic, sprijinul consolidat acordat întreprinderilor mici şi mijlocii şi o creştere a comerţului dintre ţările partenere şi UE şi finalizarea planului indicativ de acţiune pentru învestiţii în TEN-T, care prevede 5500 de kilometri de proiecte rutiere şi feroviare până în 2020.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite