„Jos mafia!”. Platforma DA a organizat un protest la sediul Consiliului Concurenţei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Partidul Platforma DA, condus de Andrei Năstase, a organizat un protest luni, 7 iunie, la sediul Consiliului Concurenţei din Chişinău, faţă de majorarea preţurilor la carburanţi. „Jos mafia!”; „demisia”, au scandat manifestanţii.

Platforma DA acuză Consiuliul Concurenţei că nu intervine în înţelegerile de cartel dintre petrolişti. În acest sens, Platforma DA cere demisia necondiţională a conducerii Consiliului.

La protest au fost prezenţi mai mulţi candidaţi la funcţia de deputat din partea Platformei DA pentru alegerile din 11 iulie, printre care Andrei Năstase, Alexandru Slusari, Igor Munteanu, Chiril Moţpan, Ion Terguţă, Dinu Plîngău, Inga Grigoriu etc.

În ultimele şase luni, în Republica Moldova benzina s-a scumpit cu peste 5 lei, ceea ce constituie 33%. Recent, preşedinta Maia Sandu a promulgat legea privind plafonarea preţurilor la produsele petroliere. Potrivit noii metodologii de calcul, ANRE va stabili, în funcţie de fluctuaţiile de pe piaţa internaţională, preţuri plafon pentru benzină şi motorină pe care petroliştii nu vor avea voie să le depăşească.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite