Judecătoria Chişinău a dispus arestarea lui Constantin Botnari, după ce acesta s-a refugiat în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Botnari
Constantin Botnari

Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv, pentru un termen de 30 de zile, în privinţa lui Constantin Botnari, la solicitarea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, se arată într-un comunicat de presă citat de IPN.

Constantin Botnari, un apropiat de-al oligarhului Vlad Plahotniuc, este fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova, în două legislaturi, fost secretar general al partidului.

„Arestul preventiv a fost dispus în vederea anunţării lui (Constantin Botnari, n.r.) în căutare internaţională, pentru extrădare autorităţilor de la Chişinău, în scopul continuării investigaţiilor în dosarul anunţat public de PCCOCS în data de 19 decembrie 2021”, precizează sursa citată.

Constantin Botnari este învinuit de complicitate la depăşirea atribuţiilor de serviciu şi instigarea la falsificarea actelor publice, comise în luna iunie a anului 2019, în privinţa fostului director al Agenţiei Servicii Publice, la indicaţia altui învinuit, Vlad Plahotniuc, pentru ca să obţină buletine de identitate şi paşapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul lui Vlad Plahotniuc.

Pe 17 ianuarie a avut loc a doua şedinţă la subiectul emiterii mandatului de arestare pe adresa învinuitului Constantin Botnari. La prima şedinţă el a fost citat, dar avocaţii săi au solicitat amânarea şedinţei pentru astăzi, când învinuitul iarăşi nu s-a prezentat.

Într-o adresare video din 15 ianuarie anul curent, Constantin Bornari a declarat că în 2019 a emigrat cu familia în Marea Britanie şi califică drept „incorectă” darea sa în căutare prin Interpol. El a anunţat că a cerut prin avocaţii săi crearea unei comisii rogatorii, pentru a fi cercetat în Marea Britanie. Constantin Botnari a opiniat că „tot ce i se întâmplă este pus la cale de foştii săi oponenţi politici, care astăzi sunt la guvernare”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite