Judecătorii i-au dat lui Platon un termen de zece zile pentru ca acesta să revină în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon
Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon

Magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, au întrerupt şedinţa de astăzi, în cadrul căreia urmau să decidă asupra solicitării procurorului anticorupţie cu privire la emiterea mandatului de arestare pe numele lui Veaceslav Platon şi darea acestuia în urmărire. Lui Veaceslav Platon i-a fost oferit un răgaz de zece zile pentru a se prezenta în faţa instanţei. Şedinţa a fost întreruptă până pe 12 august, transmite IPN.

Potrivit avocatului lui Veaceslav Platon, Alexandr Bodnariuc, clientul său nu s-a prezentat astăzi la şedinţă pentru că ştia că aceasta nu se va putea desfăşura. Potrivit lui, de dimineaţă nu a fost pusă în discuţie continuarea şedinţei în lipsa lui Veaceslav Platon, dar s-a purces din start la aplicarea măsurii preventive faţă de acesta. Acesta este de părere că politicul se implică în înfăptuirea justiţiei pe respectiva cauză.

Avocatul a remarcat că va comunica cu clientul său despre rezultatele şedinţei şi va decide dacă va reveni în următoarele zece zile în ţară. Potrivit apărătorului, clientul său nu are nicio intenţie de a se eschiva şi că a părăsit ţara din motive personale. Avocatul mai spune că nu l-a întrebat pe clientul său care e locul aflării sale actualmente.

Alexandr Bodnariuc susţine că posibilitatea oferită de instanţă, cele zece zile, îi ţine în suspans, pentru că demersul este înaintat de către Procuratura Anticorupţie şi nu este examinat. Avocatul susţine că a insistat pe examinarea astăzi a demersului PA de dare în urmărire şi arest a clientului său.

Procuratura Anticorupţie a solicitat astăzi magistraţilor arestarea, cu darea în urmărire, a lui Veaceslav Platon, având în vedere neprezentarea acestuia la şedinţa de judecată, în speţa care vizează rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” şi „escrocherie”.

În dimineaţa zilei de astăzi urma să fie examinat dosarul, întors la 30 ianuarie 2020 de Curtea de Apel Chişinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanţele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat şi de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuşi, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite