Kievul afirmă că avionul lui Rogozin s-a întors din drum benevol şi denunţă „un truc politic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul separatist Evgheni Şevciuk transmite listele transnistrenilor delegaţiei ruse
Liderul separatist Evgheni Şevciuk transmite listele transnistrenilor delegaţiei ruse

Ministerul ucrainean de Externe a declarat că avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin s-a întors din drum în mod benevol şi a calificat declaraţiile oficialului rus drept "provocare şi truc politic", relatează agenţia ucraineană oficială Ukrinform.

"Avionul lui Rogozin venind din Chişinău s-a întors din drum benevol, fără constrângere şi avioane de interceptare ucrainene! Este o provocare şi un truc politic. Imaginaţia bogată a lui Rogozin ne uimeşte!", a afirmat ministerul ucrainean, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Diplomaţii ucraineni au subliniat în mesaj că "versiunea lui Rogozin privind zborul său din Chişinău este plină de minciuni! Ucraina nu a impus nicio interdicţie pentru zborurile care tranzitează spaţiul său aerian".

Anterior, Rogozin a anunţat că a revenit la Moscova, din Republica Moldova, în pofida faptului că avionul său a fost obligat de către avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum, la Chişinău.

"Avioane ucrainene de interceptare au obligat avionul nostru să se întoarcă din drum", a scris vicepremierul rus într-un mesaj postat pe Twitter.

Dmitri Rogozin vine în Moldova prin Bulgaria şi România, după ce i-a fost interzis accesul în Ucraina

Rusia ameninţă cu text deschis Republica Moldova, prin vocea emisarului lui Putin: „Vor fi consecinţe grave dacă veţi semna Acordul de Asociere cu UE”

VIDEO Dmitri Rogozin: „Domnilor din România, în curând vă vom explica totul - cine sunteţi şi ce credem despre voi”

Ministerul moldovean de Externe: au fost sechestrate „listele cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei” ce urmau să fie transportate la Moscova

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite