Krasnoselskii refuză ideea federalizării ţării: Nu sunteţi gata să schimbaţi Constituţia şi să oferiţi un statut de limbă de stat limbii ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.ru
FOTO president.gospmr.ru

Preşedintele nerecunoscut din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselskii, s-a plâns din nou pe situaţia din jurul regiunii transnistrene. Krasnoselskii afirmă că formatul de negocieri „5+2” este aproape îngheţat şi că i s-a format impresia că se doreşte excluderea Tiraspolui din acest proces. Totodată, liderul regiunii susţine că viitorul Transnistriei este independenţa, iar reintegrarea ţării prin federalizare nu este posibilă.

„Vreau să pun o întrebare. Cel care vorbeşte de federalizare este el însuşi gata de asta? Transnistria nu e pregătită. De ce? Deoarecee există voinţa poporului, expusă la referendum. Sunt oare gata politicienii moldoveni? Sunt gata să modifice Constituţia, legislaţia, să anuleze anumite legi, să dea statut limbii ruse de limbă de stat, să ofere un statut forţelor armate ale Federaţiei Ruse în Transnistria. Probabil că nu. Atunci de ce avem nevoie de lozinci?”, se întreabă Vadim Krasnoselskii, potrivit president.gospmr.ru.

Igor Dodon, cel care este un promotor al idee de federalizare a ţării ca soluţie de rezolvare a conflictului transnistrean, a comentat declaraţia lui Krasnoselsii, menţionând că acesta este prizonierul unor anumite cercuri de interese de la Tiraspol, care nu doresc soluţionarea diferendului, din cauză că au de câştigat din punct de vedere financiar. De asemenea, şeful statului a adugat că malul drept al Nistrului nu are decât să accepte un statut în cadrul Republicii Moldova, fiindcă independenţa nu o vor obţine, dar nici viitor nu au fără de Moldova.

De partea cealaltă, coaliţia de guvernare de la Chişinău nu sprijină iniţiativa şefului statului vizavi de federalizarea ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite