La Bălţi a apărut un „panou al ruşinii”. Oraşul a fost împânzit de afişe cu feţele judecătorilor care au decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Protest tacit la Bălţi. Judecătorii care au decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în turul doi al alegerilor locale pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi, au fost incluşi pe panoul ruşinii. Afişe cu feţele magistraţilor, care sunt acuzaţi că le-au furat bălţenilor votul şi şansa la o viaţă mai bună, au apărut peste tot, în oraş, scrie Unimedia.

Potrivit sursei citate, pe panoul ruşinii a fost inclusă judecătoarea de la Judecătoria Bălţi, Natalia Costaş, cea care a dat citire hotărârii prin care Consiliul Electoral de Circumscripţie Bălţi a fost obligat să anuleze înregistrarea candidatului Partidului „Şor”, Marina Tauber, pentru funcţia de primar.

De asemenea, pe panou, este şi preşedintele Curţii de Apel Bălţi, Ion Talpa, despre care s-a scris că i-a ameninţat pe judecătorii subalterni cu dosare penale, dacă nu o vor exclude pe Marina Tauber din cursa electorală. Mai exact, este vorba despre magistraţii Stela Procopciuc, Dumitru Corolevschi şi Diana Stănilă de la Curtea de Apel Bălţi, care, într-un final, a decis să menţină decizia primei instanţe privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălţi.

Pe panoul ruşinii apare şi Sergiu Munteanu, şeful interimar al Inspectoratului de Poliţie Bălţi, care a fost acuzat de presiune asupra candidatului Marina Tauber şi a activiştilor Partidului „Şor” din Bălţi, cu scopul de a acumula probe privind eliminarea din cursă a Marinei Tauber.

Reamintim faptul că Marina Tauber, candidatul Partidului „Şor” pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi, a fost exclusă din cursa electorală cu câteva minute înainte de deschiderea secţiilor de votare pentru turul doi al alegerilor locale noi, din 5 decembrie. Motivul invocat de membrii Comisiei Electorale Centrale, care primii au cerut excluderea lui Tauber din cursă, constă în nedeclararea cheltuielilor pentru mâncarea activiştilor. Asta deşi Codul Electoral nu prevede raportarea unor astfel de cheltuieli. În primul tur de scrutin, din 21 noiembrie, Marina Tauber, a câştigat detaşat, acumulând aproximativ 50 de la sută din sufragii.

Bălţenii au acuzat de mai multe ori guvernarea că le-a furat votul, dreptul de a-şi alege singuri primarul şi şansa la o viaţă mai bună. De asemenea, bălţenii au ieşit, de câteva ori, în număr mare la proteste ca să-şi apere voturile şi ca să ceară anularea scrutinului nelegitim din 19 decembrie, în urma căruia a fost ales primar de Bălţi Nicolae Grigorişin, contracandidatul Marinei Tauber.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite