Leancă: Decât să-mi ceară demisia, Năstase mai bine ar explica cum e posibil să declari că nu ai venit, dar să trăieşti în cea mai scumpă zonă din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Vicepremierul pentru Integrarea Europeană, Iurie Leancă, în continuare neagă că studiile fiului său de la o universitate din Marea Britanie au fost achitate de Ilan Şor. Leancă afirmă că nu-şi va da demisia, aşa cum a cerut liderul PDA, Andrei Năstase,

„Domnul Năstase mai bine şi-ar invita jurnalişti la propria sa televiziune şi ar explica cum e posibil ca un om care patru ani nu declară niciun venit să aibă o casă în cea mai scumpă zonă a Germaniei pentru familia sa. Din ce bani sunt şcolarizaţi copiii lui la o şcoală privată din Germania?”, s-a întrebat Iurie Leancă la emisiunea „Moldova în direct” de la TRM.

Vicepremierul a afirmat că ar prefera ca Andrei Năstase „să demonstreze că este un etalon de onestitate şi după aia să-i judece pe alţii”. 

„A plătit sau nu impozite din cele sute de mii de euro transferate pe contul lui, mamei lui sau soacrei?”, a menţionat Leancă.

Iurie Leancă a dezvăluit că a primit ameninţări cu moartea prin mesaje pe Facebook, după ce Andrei Năstase ar fi promovat „un discurs de ură” în spaţiul public la adresa sa.

Platforma Demnitate şi Adevăr, condusă de Andrei Năstase, cere demisia lui Iurie Leancă din funcţia de vicepremier pentru Integrare Europeană şi solicită Procuraturii Anticorupţie deschiderea unui dosar penal pentru „corupere pasivă săvârşită de o persoana cu funcţie de demnitate publică în proporţii deosebit de mari în interesele unui grup criminal”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite