Politică

articolul anterior articolul urmator

Liberal-democraţii cheamă la negocieri fără condiţionări

6
10 Mar 2013 18:33:56
Autor: Anastasia Nani
Democratul Marian Lupu a declarat anterior că nu-l va mai accepta pe Vlad Filat la funcţia de premier. Foto: Adevărul
Democratul Marian Lupu a declarat anterior că nu-l va mai accepta pe Vlad Filat la funcţia de premier. Foto: Adevărul

Liberal-democraţii urmează să lanseze mâine o invitaţie la masa de negocieri colegilor democraţi şi liberali, din fosta AIE. Anunţul a fost făcut de premierul demisionar Vlad Filat, după şedinţa de  astăzi a Consiliului Politic Naţional al formaţiunii.

„PLDM are un proiect referitor la crearea unei noi alianţe de guvernare. Nu credem însă că la negocieri trebuie să vii cu ceva decis. Vom veni cu propuneri. Trebuie să identificăm soluţiile prin care să asigurăm continuarea unei guvernări democratice. Acest lucru poate fi realizat doar la masa de negocieri, fără precondiţii şi abordări ultimative“, a mai spus liderul PLDM.

Liberal-democraţii i-au delegat pe prim-vicepreşedintele formaţiunii Iurie Leancă şi vicepreşedinţii Valeriu Streleţ şi Liliana Palihovici în calitate de negociatori din partea partidului.

„Forma poate fi discutată, ne interesează însă esenţa. Dacă va fi necesar, voi merge chiar eu la negocieri“, a mai spus Filat.

Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii PLDM din Parlament, a reiterat poziţia partidului şi a spus Vlad Filat rămâne candidatul formaţiunii la funcţia de premier. „Nu am neglijat deciziile de partid ale foştilor colegilor de Alianţă, chiar dacă nu am fost de acord cu acestea. Facem apel ca şi ei să aibă aceeaşi atitudine faţă de deciziile formaţiunii noastre“, a declarat Streleţ.

Anterior, atât liderul PD Marian Lupu, cât şi cel al PL Mihai Ghimpu au declarat că nu-l vor mai accepta pe Filat la funcţia de premier.

Guvernul Filat a picat la 5 martie, fiind demis cu votul a 54 de deputaţi (comunişti, democraţi, grupul socialiştilor şi neafiliaţii Mihai Godea şi Sergiu Sârbu).

Prim-ministrul discordiei AIE 3

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Vasile Bondari
11.03.2013, 09:49:10

Nu am incredere in Filat. De cind a devenit premier a pierdut increderea oamenilor. Nimeni numai crede in spusele sale privind o tara de succes. Este un parazit de care trebuie sa scapam. Daca Filea vrea un viitor european pentru tara asta, vrea binele acestui teritoriu atunci partidul sau, Pldm va inainta un nou candidat la functia de premier.

Alina Gratii
11.03.2013, 10:58:13

Mi corect zis decind a votat cu PCRM si a distrus Alianta atunci si s-au dus toate ramasitele de incredere fata de aceasta persoana.

Bernic Marcel
11.03.2013, 10:35:38

Fara conditionari dar oricum cu Filat Premier, asta cum se numeste???? Sa fim seriosi daca intradevar le pasa de viitorul RM, renuntau la functia de Premier, chiar poate sustineau ideea lui Lupu, 2 pasi si de la zero, astfel nici AIE nu era sa fie distrusa si nici instabiulitate politica in tara nu era sa fie, da cel mai important af fi fost ca nu era sa pierdem in ochii UE din imagine..

Alina Gratii
11.03.2013, 10:56:47

Mi-a placut foarte ult un articol la tema data: http://vox.publika.md/media/politica/vlad-filat-sa-nu-veniti-la-negocieri-cu-preconditii-ca-venim-noi-447801.html ; Eu nu inteleg cit obraz mai poate sa fie si la aceste ca sa pretinda la ceva dupa ce au rupt acordul si au tradat alianta de comun cu PCRM.

Mihail Moraru
11.03.2013, 11:42:53

A fi OM e un lucru mare, a fi Prim-ministru e o INTIMPLARE. Liderul grupului de deputati PLDM din Parlamentul de la Chisinau a vociferat ,,principiile,,, in baza carora isi doreste PLDM ,,crearea unei noi Aliante, AIE-3,,. O sa incerc sa le enumar, asa, pe intelesul demnitarilor europeni si oamenilor simpli,viitorii alegatori. Cele mai de baza principii expuse de Strelet sunt 1) Ori Vladimir Filat sa fie recunoscut de viitorii parteneri de Alianta pe viata Prim-ministru ori dezicerea de parcursul European al Republicii Moldova si aruncarea acesteia in bratele Rusiei. Chiar daca oficial sa recunoscut ca continutul convorbirilor telefonice,in care Vladimir Filat ca un mare maher face Legea dupa bunul plac in Tara, numita Republica Moldova, PLDM insista in continuare ca nimeni sa nu se atinga de Filat,el e cel mai,cel mai,adica ,,unsul lui Dumnezeu,,. 2) Criminali, hoti si corupti de cautat numai la reprezentantii altor partide de la guvernare,cei de la PLDM sunt ,,curati ca lacrima,,.Doar sunt majoritari,sa fure cit pot,sa nu se atinga nimeni de ei. In privinta celor de la Fisc sau din Guvern,reprezentii PLDM care au fost prinsi ca furau c-an codru sunt ,,oameni cinstiti,hotia e asa un hobi al lor,,. Chiar daca o Cociorva policist, pe care o lume intreaga l-a vazut la televizor printre calaii tinerilor din Ziua de 7 aprilie sa nu Va atingeti, ,,el e omul nostru,,, al lui Filat si Voronin.3)Sa-i schimbam pe cei de la Procuratura Generala si Centrul National Anticoruptie, care ,,au indraznit,, sa se atinga si de ,,hotii nostri,, din PLDM. Iar pe ai ,,nostril hoti,, din PLDM, de la Fisc, Ministerul de Finane, Vama si Cancelaria de Stat sa nu-i atingeti niciodata, sa-i lasati sa fure, doar sunt ai nostril,ai PLDM. Asemena ,,conditii,,, mai degraba seamana a ,,conditii,, pentru crearea unei Grupari interlope criminale, care intentioneaza sa acapareze puterea politica si economica in statul Republica Moldova, capul careia se pretinde a fi Vladimir Filat si nu crearea unei Aliante politice de Guvernare a unui stat European independent, bazat pe Lege si Valori europene de guvernare.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările