Liberalii din CMC o critică pe Silvia Radu pentru cum a organizat deszăpezirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Consilierii Partidului Liberal din Consiliul municipal Chişinău o critică pe Silvia Radu, primar interimar, pentru faptul cum a organizat deszăpezirea şi spun că, la o săptămână de la căderea ninsorilor, în oraş e dezastru. Liberalii afirmă că în timpul intemperiilor din aprilie anul trecut, primarul suspendat Dorin Chirtoacă a reuşit, cu aceleaşi resurse, să deblocheze oraşul în mai puţin de 24 de ore, transmite IPN.

Liderul fracţiunii PL, Ion Cebanu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, dacă în curtea Primăriei poate fi observat un strat de sare „de două degete”, în majoritatea curţilor de bloc, pe trotuare şi pe străzile din capitală şi din suburbii, cu excepţia arterelor principale, situaţia este gravă.

Peste 260 de persoane au suferit traumatisme căzând pe gheaţă, pentru că nu s-a intervenit şi nu este nici pic de nisip. 

„Lucrurile nu sunt puse la punct de aici, din Primărie. Principalul vinovat e madame Radu – pentru sutele de căzături, traumatisme, pentru situaţia din suburbii”, spune liderul fracţiunii.

Ion Cebanu a menţionat că nu este vorba despre politică, ci de profesionalism, care lipseşte în cazul actualului edil interimar. 

„Aşa se întâmplă când nu se lucrează sistemic şi când nu ştii unde ai nimerit”, a notat Ion Cebanu. Acesta se întreabă unde sunt acei cârcotaşi care comentau şi îl acuzau mereu pe primarul suspendat Dorin Chirtoacă, iar acum au luat apă în gură. „În câteva luni doamna primar a reuşit să ducă de râpă toată municipalitatea şi, dacă va continua aşa, va duce de râpă şi toate subdiviziunile Primăriei şi în general oraşul”, afirmă liberalul.

Ion Cebanu a mai spus că o altă problemă este că nu au fost încheiate contracte cu prestatorii de servicii de deszăpezire şi împrăştiere a antiderapantului. Un exemplu este întreprinderea „Exdrupo”. Şi acest lucru se întâmplă în condiţiile în care Silvia Radu reproşa acest lucru altor funcţionari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite