Liberalii lui Dorin Chirtoacă anunţă că vor participa în alegerile locale din 20 octombrie şi califică acordul între PSRM şi ACUM ca „o trădare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dorin chirtoacă

Partidul Liberal, condus de Dorin Chirtoacă, a decis duminică, 14 iulie, în cadrul Consiliului Republican al formaţiunii, să participe în alegerile locale generale din 20 octombrie, „pentru a fi acea alternativă sănătoasă pentru electoratul pro-european şi unionist, diferită de oferta puterii: o republică bicoloră ACUM-PSRM atât la nivel central, cât şi la nivel local”.

„PL dezaprobă şi condamnă acordul anunţat de ACUM şi PSRM pentru alegerile locale, care transformă alegerea primarilor într-o formalitate. În acelaşi timp, împărţirea viceprimarilor de pe acum, este la fel cum au procedat PD şi PSRM, cu împărţirea frauduloasa a circumscripţiilor pentru alegerile din 24 februarie 2019”, se arată într-un comunicat de presă emis de PL.

Liberalii susţin că „aceste acţiuni sunt, de fapt, o forma de uzurpare a puterii locale şi o încălcare a principiilor alegerilor democratice, care se bazează pe integritate, concurenţă loială şi meritocraţie”.

„Acest pact reprezintă o trădare a alegătorilor pro-europeni şi unionişti, iar ceilalţi candidaţi ai altor partide vor fi automat excluşi din această competiţie electorală. ACUM şi PSRM vor să instaureze un monopol al puterii centrale asupra celei de nivel local, şi anulează din start caracterul competitiv al alegerilor”, se mai spune în document.

Amintim că premierul Maia Sandu a declarat recent că sunt şanse ca Blocul ACUM şi Socialiştii să semneze un „acord de neagresiune” pentru alegerile locale generale din 20 octombrie. Documentul ar avea scopul să reducă din riscurile apariţiei unor conflicte între cele două entităţi politice, prin faptul că partidele respective nu se vor ataca reciproc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite