Liberalii au înregistrat în Parlament un proiect al Declaraţiei de unire cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Deputaţii Partidului Liberal au înregistrat în Parlament un proiect al Declaraţiei de unire a Republicii Moldova cu România. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, PL solicită Parlamentului Republicii Moldova să se convoace într-o şedinţă solemnă, pe 27 martie curent, când se împlinesc 100 de ani de la unirea Republicii Democratice Moldoveneşti cu România. 

Parlamentului i se solicită să adopte Declaraţia de unire a Republicii Moldova cu România ca unică soluţie de restabilire a adevărului istoric, de aderare la Uniunea Europeană şi de integrare în NATO pentru asigurarea bunăstării, libertăţii populaţiei din stânga Prutului. Decizia de a înregistra un astfel de proiect a fost luată la şedinţa Consiliului Republican al PL, care a avut loc pe 12 martie.

Mihai Ghimpu susţine că, în cazul în care Parlamentul va respinge examinarea şi adoptarea Declaraţiei de Unire a Republicii Moldova cu România, Biroul Politic al Partidului Liberal se obligă să organizeze colectarea semnăturilor de la cetăţeni pentru a realiza dezideratul unirii. Dacă însă se va semna Declaraţia de unire, „nu rămâne decât ca legile României să treacă Prutul”, a spus Mihai Ghimpu.

Întrebat dacă la şedinţa Consiliului Republican al PL s-au discutat eventualele candidaturi pentru alegerile locale din Chişinău şi Bălţi, preşedintele Partidului Liberal a spus că subiectul nu s-a abordat, iar candidaţii PL vor fi anunţaţi în cadrul altei conferinţe de presă.

O declaraţie simbolică de unire cu România a fost semnată până acum de peste 110 localităţi din Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite