Liberalii insistă pe aderarea la NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
nato

Uniunea Europeană nu va accepta în componenţa sa state din afara Alianţei Nord-Atlantice (NATO), de aceea Republica Moldova trebuie să adere mai întâi la aceasta. Mesajul a fost transmis ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către liderii Partidului Liberal.

„UE nu se va extinde în afara umbrelei NATO, pentru că nu are posibilitatea şi instrumente pentru a garanta securitatea frontierelor sale externe”, cred liberalii moldoveni.

Potrivit lor, Republica Moldova trebuie să abroge articolului 11 din Constituţie (cu privire la neutralitate - n.r) care „garantează dependenţa R. Moldova faţă de Federaţia Rusă”. „Dacă Republica Moldova va face parte din NATO, securitatea acesteia ar fi deja garantată prin faimosul articol 5 - un atac împotriva unui stat membru NATO este un atac împotriva tuturor, iar în acest caz UE nu mai are nicio problemă să accepte aderarea Moldovei”.

Liberalii mai vor mărirea cheltuielilor pentru apărare de la 0,3% la 0,5% din PIB, ca, în timp, acest procent să crească până la doi; crearea unei companii naţionale aflate în subordinea Ministerului Apărării, înfiinţarea Serviciului de Informaţii Militar în subordinea ministrului Apărării şi amplasarea pe teritoriul unităţilor armatei naţionale a tehnicii de luptă strict pentru necesităţile de apărare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite