Liberalii refuză să facă parte din comisia care va crea circumscripţiile uninominale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Partidul Liberal nu va face parte din comisia care va crea circumscripţiile uninominale pentru alegerile parlamentare. Declaraţia a fost făcută de către liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chişinău, citat de IPN.

Mihai Ghimpu a declarat că această comisie trebuie să fie formată din cei care au votat legea privind sistemul electoral mixt. 

Liderul PL a menţionat că fiind partener de guvernare cu PL, Partidul Democrat nu a discutat despre proiectul legii cu liberalii, dar cu socialiştii. „Noi am atacat la Curtea Constituţională această lege şi nu recunoaştem nimic. Ea este neconstituţională”, a spus preşedintele PL.

Liberalul se întreabă ce fel de democraţie va fi aceea când un deputat va ajunge în Parlament cu 600 de voturi, iar altul cu 30 de mii, ce drepturi egale de vot au cetăţenii din dreapta şi cei din stânga Nistrului? „De aceia noi, după alegerile din 1990 care au fost uninominale, din cauza situaţiei din stânga Nistrului, am trecut la sistemul proporţional, bazat pe liste de partid”, a adăugat Mihai Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite