Liderii moldoveni vor sărbători Ziua Victoriei URSS

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce în faţa oficialilor europeni mimează integrarea europeană şi totul de dragul milioanelor de euro care se scurg în buzunarele politicienilor oligarhi de la Chişinău, conducătorii celui de al doilea stat românesc vor sărbători pe data de 9 mai Ziua Victoriei URSS şi nu Ziua Europei.

Pe data de 9 mai 1945 URSS învingea militar alianţa germană. Binenţeles că nu de una singură căci acest lucru nu ar fi fost posibil, ci cu ajutor occidental.

Dacă pentru Vestul Europei acest lucru ar putea fi catalogat ca fiind un moment de sărbătoare, ca o zi a eliberării de cel mai năprasnic război, pentru partea de Est a vechiului continent data marchează începutul ocupaţiei de jumătate de secol de către criminalul regim iniţat de Lenin şi consolidat de către Stalin.

Pentru românii de la est de Prut, majoritari în cel de al doilea stat românesc- Republica Moldova, data de 9 mai 1945 este data reînceperii calvarului : deportări, asasinate, privare de drepturi, rusificare. Sute de mii de români au fost victime a celui mai criminal regim din istoria lumii, iar alături de ei zeci de milioane de ruşi, ucrainieni, tătari, ceceni, etc... Deci nici un motiv de Bucurie.

Data de 9 mai, denumită şi Ziua Victoriei,  este Ziua Oficială a URSS, sărbătorită înainte, dar şi astăzi, cu mare fast.

Liderii de la Chişinău demonstrează încă odată că numai spre Europa nu doresc să vină. În loc să fie alături de cei spre care pretind că aspiră şi pentru care 9 mai reprezintă Ziua  în care s-au pus bazele Uniunii Europene, ei au ales să continue mascadara sovietică.

Iată mai jos comunicatul emis de oficialităţile moldovene, cele care duc o politică de moldovenizare a românilor dar care cerşesc bani de la Bucureşti pentru a susţine acest proces:

La 9 mai vor fi organizate un şir de evenimente consacrate Zilei Victoriei

Acţiunile consacrate Zilei Victoriei asupra fascismului se vor desfăşura la complexul memorial „Eternitate” şi vor începe la ora 9:00. La eveniment vor participa Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, Prim-ministrul Iurie Leancă, deputaţi, membri ai Cabinetului de miniştri, politicieni, veterani de război şi rude ale acestora.

După discursurile oficiale, vor urma depuneri de flori la plăcile comemorative şi monumentele „Focul veşnic”, „Stela Eroilor Moldoveni” şi „Maica îndurerată”.

Mitinguri de comemorare vor fi organizate în toate localităţile Republicii Moldova, iar în catedrale şi biserici vor fi oficiate servicii divine.

De asemenea, se va desfăşura ediţia 2014 a festivalului „Cântecele credinţei, Speranţei şi Iubirii – Victoria 69”. La 9 mai va fi asigurată intrarea liberă pentru doritori în muzeele din ţară, inclusiv la Centrul de cultură şi istorie militară.

P.S. Republica Moldova se află în campanie electorală iar fostul premier Vlad Filat a venit la PROTV România să discute de riscurile cu care se confruntă Republica Moldova. Aşa a ales el să se adreseze sutelor de mii de moldoveni care au şi cetăţenia română - mimând o atitudine pro-românească. În realitate odată întors la Chişinău a revenit la politica  clasică de închinare în faţa ţarului de la Kremlin.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite