Politică

articolul anterior articolul urmator

Liderul separatist de la Tiraspol respinge acuzaţiile că Transnistria ar pregăti un atac militar: „Minciuni şi provocări”

1
29 Jun 2022 12:34:42
Autor: Iurii Botnarenco
Vadim Krasnoselski
Vadim Krasnoselski

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a reiterat că Transnistria nu intenţionează să atace nici Ucraina, şi nici malul drept al Nistrului. El a afirmat că oficialii care vorbesc despre acest lucru lansează „minciuni şi provocări”.

Krasnoselski susţine că din cauza unor declaraţii a liderilor de la Chişinău şi Kiev, Transnistria e văzută de ucraineni şi moldoveni ca un „duşman”, iar acum, potrivit lui Krasnoselski, Tiraspolul e nevoit să demonstreze contrariul.

Krasnoselski a menţionat că Transnistria nu are intenţii agresive faţă de Ucraina şi malul drept al Nistrului. Totuşi, el a precizat că regiunea este în stare să se apere, în caz de necesitate.

Krasnoselski a accentuat că, dacă Transnistria ar pregăti o ofensivă militară, acest lucru nu putea să nu fie observat.

„Afirmaţiile despre acest subiect sunt minciuni şi provocări”, a declarat Kransoseski, citat de presa din stânga Nistrului. 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că un posibil atac din partea Transnistriei în regiunea Odesa va fi o greşeală globală, scrie presa din Ucraina, citată de Unimedia.info. Zelenski a spus că un eventual atac al trupelor ruseşti va fi ca o palmă, la care Ucraina va răspunde cu o lovitură. Declaraţiile au fost făcute luni, 27 iunie, la Kiev, la o conferinţă de presă comună cu preşedinta Maia Sandu.

„Este foarte important pentru ambele ţări. Am abordat astăzi această problemă şi posibilele riscuri cu preşedinta. Dacă se va întâmpla, cred că va fi o greşeală globală. Primim anumite semnale. Sunt neplăcute. Dar aceşti oameni ar trebui să ştie că sunt în Transnistria, teritoriul Moldovei, ocupat temporar, că pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă, şi cu siguranţă vom răspunde cu o lovitură”, a spus Zelenski.

Anterior, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a dat asigurări că Transnistria nu va fi implicată în război şi nu intenţionează să atace Ucraina.

La rândul lor, autorităţile de la Chişinău la fel au comunicat că nu există semnale ce ar arăta că Tiraspolul pregăteşte provocări la adresa Ucrainei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

adrian hora
29.06.2022, 12:40:37

cu cine sa atace? cu imbuibatii aia ? :)

Modifică Setările