Liderul de la Tiraspol a chemat Chişinăul la dialog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vadim Krasnoselski, preşedintele nerecunoscut al Transnistriei
Vadim Krasnoselski, preşedintele nerecunoscut al Transnistriei

Şeful administraţiei de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a trimis o scrisoare preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu „un apel pentru dialog şi intensificarea negocierilor cu conţinut practic”, se arată într-un reportaj al postului oficial de televiziune de la Tiraspol „Pervîi Pridnestrovskii”, citat de IPN.

 Krasnoselsky a făcut această declaraţie în timpul întrevederii cu Robin Dannigan, asistenta adjunctă a secretarului de stat al SUA pentru Europa Centrală şi de Est, care s-a aflat, în fruntea unei delegaţii, într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

„În scrisoare au fost descrise aspectele problematice ale relaţiilor bilaterale, noile provocări care există la ziua de astăzi. Este vorba inclusiv de restricţiile pentru transportul nostru, începând cu 1 septembrie. Deocamdată nicio reacţie din partea colegilor noştri nu am observat. Noi suntem consecvenţi în dorinţa de a continua dialogul şi nu ne jenăm să ne adresăm către partea moldovenească. Ne-am adresat atât preşedintelui, cât şi executivului şi legislativului” a spus Vadim Krasnoselski.

Scrisori cu un conţinut similar au fost trimise din partea şefului executivului administraţiei de la Tiraspol, Alexand Martînov, primului ministrului Natalia Gavriliţa. Şi din partea preşedintelui sovietului suprem, Alexander Korşunov, preşedintelui Parlamentului, Igor Grosu.

În discursul său, Vadim Krasnoselski a subliniat că „la baza dialogului între Tiraspol şi Chişinău stau prevederile pachetului Berlin +”.

În prezent, principala problemă care preocupă administraţia de la Tiraspol este restricţionarea liberei circulaţii a vehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene, impusă de la 1 septembrie de către Ucraina.

Sorina Ştefârţă, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Maia Sandu, a confirmat recepţionarea scrisorii. „Scrisoarea se examinează. Când vom avea un răspuns, îl vom face public”, a declarat Sorina Ştefârţă pentru IPN. Sorina Ştefârţă a precizat că Maia Sandu nu are în prezent un consilier pe problemele reintegrării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite