Lilian Carp: După alegerea noului preşedinte ucrainean nu vor avea loc mari schimbări în relaţiile moldo-ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul blocului ACUM Lilian Carp consideră că mari mişcări în relaţiile moldo-ucrainene nu se vor întâmpla. În Ucraina trebuie să aibă loc alegeri parlamentare în luna octombrie. De asemenea, depinde cum va evolua politicul în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de Lilian Carp în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

În opinia lui, noul preşedinte ucrainean are acum alte priorităţi decât să-şi lege relaţii cu cineva din Republica Moldova.

„Pentru ei acum este important să-şi consolideze puterea după alegerile parlamentare fiindcă un preşedinte fără o majoritate parlamentară nu reprezintă nimic şi cu adevărat se poate întâmpla ca el să rămână o marionetă şi să aibă timp liber să lucreze mai departe în televiziune”, a menţionat parlamentarul. Dacă noul preşedinte nu va avea această majoritate, consideră deputatul, atunci relaţiile Ucrainei cu Republica Moldova vor intra pe linie de aşteptare.

În Ucraina, duminică, a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, iar după procesarea a peste 90% din procesele verbale, învingător a ieşit comediantul Volodimir Zelenskii. Conform datelor Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei, Volodimir Zelenski a acumulat peste 73% din sufragii, ceea ce înseamnă 12,5 milioane de voturi. Pentru contracandidatul său, fostul preşedintele al Ucrainei, Petro Poroşenco, au votat peste 24% din alegători. Peste 2% din buletinele de vot au fost declarate nevalabile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite