Lilian Carp: Vasile Botnari e o persoană din prima linie de încredere a lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lilian Carp FOTO privesc.eu

Deputatul liberal Lilian Carp consideră că PDM l-a înaintat pe Vasile Botnari la funcţia de director SIS pe motiv că actualul director de la Moldovagaz este „ persoană din prima linie de încredere a liderului democrat, Vladimir Plahotniuc. Este o persoană cu care s-a mers mână în mână din primele zile, în care există încredere deplină.

Carp susţine că Vasile Botnari a fost ministru al Tehnologiilor Informaţionale şi nu va fi de mirare dacă în curând va apărea în Parlament o „lege Big Brother” şi astfel în campania electorală va putea fi monitorizat oricine.

„Sunt mai multe elemente de ce s-a mers, până la urmă, pe candidatura lui Botnari, mai ales că această numire nu s-a vehiculat anterior în spaţiul public”, a spus Lilian Carp la emisiunea „Ora expertizei” de la JurnalTV.

Analistul Oazu Nantoi se întreabă de ce fostul director SIS, Vitalie Pârlog, a plecat din funcţie din moment ce a fost înaintat de acelaşi partid. Referindu-se la Vasile Botnari, Oazu Nantoi spune că se apropie alegerile parlamentare din acest motiv o persoană atât de apropiată este desemnat în funcţia de director SIS. De asemenea, potrivit lui, din punct de vedere formal, nimic nu s-a încălcat.

Fosta deputată Stela Jantuan este de părere că numirea lui Vasile Botnari în fruntea SIS este în stilul conducerii Partidului Democrat.

„Pentru mine această numire vorbeşte despre faptul că cercul persoanelor de neîncredere a liderilor Partidului Democrat se lărgeşte şi cercul persoanelor de încredere se îngustează. Este o soluţie extremă, de asta şi a apărut aşa de rapid. Admit că a fost foarte neaşteptat inclusiv pentru Vasile Botnari”, este de părere Stela Jantuan. Potrivit ei, o altă întrebare curioasă este cine va veni în locul lui Botnari la administrarea companiei MoldovaGaz.

Comisia juridică, numiri şi imunităţi propune plenului Parlamentului spre examinare candidatura lui Vasile Botnari la funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS).

Amintim că Vasile Botnari este directorul companiei SA Moldovagaz din 9 februarie 2017. În perioada ianuarie 2016 - februarie 2017, acesta a deţinut funcţia de ministru Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova.

Anterior, el a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în perioada 2013 - 2015. Între anii 2010 - 2013 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Democrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite