Litvinenco: „Ştirea cu arestarea averii lui Plahotniuc nu este altceva decât un element din campania electorală a lui Igor Dodon”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Litvinenco

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco e de părare că anunţul Procuraturii Generale, precum că proprietăţile de peste hotare ale lui Vlad Plahotniuc ar urma să fie sechestrate, „nu este altceva decât un element din campania electorală a lui Igor Dodon”.

„Dodon îşi face campanie prin fake news-uri şi prin implicarea Procurorului General! Cu mare tam-tam s-a anunţat ieri despre sechestrarea proprietăţilor lui Plahotniuc peste hotare. Numai că nu s-a menţionat că sechestrele au fost aplicate doar de Judecătoria sediul Ciocana, decizia data fiind pasibilă de contestare (şi nu doar de Plahotniuc, ci şi de terţi, adică de ”proprietarii” în acte). De asemenea, nimeni nu a spus că, pentru aplicarea sechestrului, mai trebuie să se parcurgă o serie de proceduri internaţionale prin intermediul comisiilor rogatorii adresate în aceste state”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, dacă materialul probatoriu pe care-l au procurorii va fi tot atât de ”serios” şi ”calitativ” ca şi cel care a stat la baza anunţării în căutare internaţională a lui Plahotniuc, rezultatul va fi acelaşi. 

„Adică se va refuza aplicarea sechestrului! Şi încă ceva. Comunicate de acest gen se fac de obicei după ce se aplică efectiv sechestrul asupra bunurilor, or, în caz contrar, îl ajuţi pe criminal să-şi ascundă bunurile infracţionale prin, de exemplu, vânzarea acestor bunuri”, a mai spus Litvinenco.

Amintim că Procuratura a anunţat luni, 12 octombrie, că proprietăţi estimate la peste 160 milioane de lei, care aparţin lui Vlad Plahotniuc, urmează a fi puse sub sechestru de către autorităţile din România, Franţa şi Elveţia. Asta după ce Procuratura R. Moldova a prezentat probe suplimentare şi a convins magistraţii că anume Vlad Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite