Litvinenco: Activitatea lui Stoianoglo va fi apreciată în funcţie de finalitatea dosarului privind finanţarea PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Sergiu Litvinenco este de părere că dosarul legat de finanţarea Partidului Socialiştilor este unul foarte important, iar în funcţie de rezultatele acestuia societatea va aprecia activitatea procurorului general, Alexadndr Stoianoglo.

Deputatul a făcut această declaraţie în contextul în care în spaţiul public a apărut solicitarea PA către Serviciul Fiscal prin care cere să fie prezentate informaţii despre raporturile financiare cu PSRM ale unui şir de persoane, inclusiv deputaţi socialişti, transmite IPN.

Parlamentarul susţine că în următoarele zile va analiza declaraţiile de avere ale tuturor persoanelor cu demnitate publică din lista emisă de Procuratura Anticorupţie către Serviciul Fiscal de Stat despre care se spune că ar fi implicate în acest dosar. 

„Vom verifica în ce măsură aceste împrumuturi pe care le-au făcut au fost declarate de către persoanele respective în declaraţiile lor de avere care se depun anual la ANI. Şi vom face, în funcţie de concluzii, solicitări către organele responsabile pentru că un demnitar trebuie declare chiar şi împrumuturile pe care le ia, chiar cu condiţia că a doua zi le restituie”, a afirmat deputatul.

PA a transmis o solicitare către Serviciul Fiscal prin care anunţă că a iniţiat urmărirea penală pentru o eventuală spălare de bani în proporţii deosebit de mari cu implicarea unei companii media asociată cu PSRM. De asemenea, Procuratura Anticorupţie solicită documentele ce se referă la finanţarea formaţiunii, actele ce se referă la decontări, impozite, taxe şi amenzi, dar şi actele întocmite de CEC privind provenienţa donaţiilor către partid. 

https://www.ipn.md/ro/litvinenco-activitatea-lui-stoianoglo-va-fi-apreciata-in-functie-7967_1070940.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite