LIVE VIDEO Şedinţa extraordinară a Parlamentului. Modificările la Legea cu privire la Procuratură, votate de deputaţii PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlament Moldova

Parlamentul Republicii Moldova se întruneşte vineri, 13 august, într-o nouă şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi a Legislativului este şi proiectul de lege propus de ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, cu privire la modificarea Legii cu privire la Procuratură, prin care se doreşte demiterea procurorului general, Alexandru Stoianoglo, proiect de lege criticat de opoziţia parlamentară şi de societatea civilă.

UPDATE 12.30 Deputaţii PAS au votat, în prima lectură, modificări la legea Procuraturii. 

Igor Grosu a anunţat o pauză până la ora 13.30.

UPDATE 12.00 „O răzbunare împotriva lui Stoianoglo. Vouă vă trebuie un procuror de buzunar”, a declarat Vladimir Voronin, deputat comunist. Opoziţia a anunţat că nu va sprijini modificarea Legii Procuraturii. 

UPDATE 10.40 Autorul proiectului de modificare a Legii Procuraturii, Sergiu Litvinenco, ministru al Justiţiei, a explicat de ce trebuie modificată legea respectivă în vedea demiterii procurorului general. Potrivit lui, votul moldovenilor din alegerile din 11 iulie „a fost un vot de blam şi împotriva procurorului general”. Litvinenco afirmă că, dacă Alexandru Stoianoglo ar fi avut demnitate, acesta era să-şi dea demisia imediat după alegeri. Totodată, Litvinenco a menţionat că Stoianoglo trebuie demis şi pentru a restabili încrederea cetăţenilor în justiţie. 

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, citat de IPN, proiectul ordinii de zi include proiectul de modificare a Legii cu privire la Autoritatea Naţională de Integritate şi Legii privind declararea averii şi a intereselor personale, proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură, proiectul de lege pentru modificarea Legii privind piaţa produselor petroliere, proiectul de  modificare a articolului 8 din Legea cu privire la Centrul Naţional Anticorupţie, proiectul de lege privind modificarea unor acte normative (transparenţa modului de alegere a membrilor CSM şi CSP).

De asemenea, în ordinea de zi propusă figurează mai multe proiecte de hotărâri: proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaţilor la funcţia de Avocat al Poporului şi proiectul de hotărâre privind demisia unor membri ai Plenului Consiliului Concurenţei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite