VIDEO Caz fără precedent la Chişinău. Deputatul Gaţcan este de negăsit. Colegii săi din Parlament îl caută la Preşedinţie unde ar fi „sechestrat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

De câteva ore, deputaţii din grupul Pro Moldova se află la sediul Preşedinţiei, unde încearcă să intre în instituţie pentru a-l găsi pe deputatul Ştefan Gaţcan. Aceştia susţin că Gaţcan „a fost sechestrat” şi adus la Preşedinţie la o discuţie cu Igor Dodon, după ce parlamentarul a anunţat că părăseşte fracţiunea socialiştilor şi aderă la Pro Moldova. Deputaţii Pro Moldova afirmă că doresc să se asigure că Gaţcan este în siguranţă.

UPDATE 16.35 Incidentele din faţa Preşedinţiei au luat sfârşit. Deputaţii, presa şi restul cetăţenilor au plecat din zonă odată ce s-a aflat că Gaţcan nu se mai află în Preşedinţie şi că a postat un mesaj video pe Facebook.

UPDATE 16.30 Deputatul Vladimir Cebotari a declarat că deţine informaţia că Ştefan Gaţcan a fost scos din Preşedinţie şi a fost obligat să scrie o declaraţie că dânsul este sănătos şi se află în siguranţă. 

UPDATE 16.25 Deputaţii Andrian Candu şi Vladimir Cebotari, dar şi un grup de cetăţeni, printre care jurnalişti au fost bruscaţi de forţele de ordine, în încercarea oamenilor legii de a debloca intrarea în curtea Preşedinţiei. 

Deputaţii Pro Moldova, care se află la porţile Preşedinţiei, încearcă să verifice toate maşinile care ies de pe teritoriul Preşedinţiei pentru a fi siguri că Gaţcan este în viaţă şi nu este scos în portbagaj. Potrivit lor, Gaţcan este de negăsit timp de 7 ore, timp în care nu răspunde la apelurile telefonice chiar şi de la membrii familiei.

Serviciu de Protecţie şi Pază de Stat le-a interzis deputaţilor să intre în Preşedinţie sau să verifice maşinile de securitate. Pe de altă parte, Preşedinţia a negat că Gaţcan nu se află în instituţie şi nici nu a fost.

Amintim că la o zi după ce a anunţat că părăseşte fracţiunea Socialiştilor şi aderă la grupul Pro Moldova, Ştefan Gaţcan şi-a depus mandatul de deputat, însă această decizie a fost anunţată de şeful fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, deşi cu 24 de ore în urmă, tot socialitşii îl numeau pe Gaţcan „prostituată politică”, „trădător” şi îl acuzau că s-a vândut lui Plahotniuc.

Reprezentanţii Partidului Pro Moldova susţin că deputatul Ştefan Gaţcan este de negăsit. Potrivit acestora, prezent la Parlament pentru a participa la şedinţa Comisiei protecţie socială, familie şi sănătate, miercuri, 1 iulie, „Ştefan Gaţcan a fost sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi impus să semneze cererea de demisie”.

În comunicat se menţionează că deputatul Ştefan Gaţcan a depus, în dimineaţa zilei de astăzi, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă hărţuirea, intimidarea şi şantajul la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputaţi PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite