VIDEO Protest în faţa Guvernului de la Chişinău. Sute de veterani scandează „Dodon la puşcărie”. Manifestanţii au blocat Blvd Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de veterani ai războiului de pe Nistru protestează luni, 2 martie, în faţa Guvernului de la Chişinău. Manifestanţii cer demisia Guvernului Chicu şi a preşedintelui Igor Dodon, în contextul în care astăzi se împlinesc 28 de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru, iar veteranii nu sunt satisfăcuţi de situaţia la care i-a adus conducerea ţării.

UPDATE 19.00 Veteranii au fost acceptaţi la discuţii cu premierul Ion Chicu. Aceştia au prezentat o listă de revendicări care ar soluţiona problemele cu care se confruntă veteranii de război.

UPDATE 17.50 Igor Dodon sugerează că protestul de coordonat de Vlad Plahotniuc. 

UPDATE 16.50 Circulaţia rutieră în centrul Capitalei rămâne blocată. Protestul continuă. 

UPDATE 14.25 Premierul Ion Chicu susţine că în spatele protestatarilor stau forţe politice care vor să destabilizeze situaţia. 

UPDATE 13.55 Protestatarii au anunţat că blochează Bulveradul Şefan cel Mare în perimetrul PMAN. 

UPDATE 13.50 Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a declarat presei că nu-şi va da demisia. Ministrul susţine că în mare parte revendicările veteranilor au fost satisfăcute deja de Guvern, iar schimbările frecvente de Guvern, dimpotrivă, ar afecta şi mai mult situţia social-economică din ţară. 

UPDATE 13.20 Şase manifestanţi din grupul de iniţiativă sunt invitaţi în Guvern la o întrevedere cu premierul Ion Chicu. Poliţia însă a interzis accesul presei în Guvern, drept reacţie cei şase protestatari au anunţat că nu nu acceptă invitaţia premierului fără prezenţa presei. 

UPDATE 13.05 „Ciocoi la gunoi”, scnadează manifestanţii ca urmare a declaraţiei controversate a ministrului de Externe care a afirmat că Rusia a „oprit vărsările de sânge” în războiul de pe Nistru. 

UPDATE 12.55 „Noi nu dorim violenţe, nu dorim vărsări de sânge, dar ei ne provoacă”, a declarat unul din protestatari. 

UPDATE 12.40 Manifestanţii cer alegeri parlamentare anticipate. De asemenea, aceştia solicită conducerii ţării să vină în faţa protestarilor.

UPDATE 12.10 Protestatarii au blocat traifcul rutier de pe Bulevardul Ştefan cel Mare în direcţia străzii Alexandru Puşkin. 

UPDATE 12.00 Deocamdată, niciun oficial nu a venit în faţa manifestanţilor. Protestatarii spun că nu vor pleca acasă şi au propus să fie blocate ieşirile din oraş pentru ca „hoţii” să nu poată părăsi ţara. 

UPDATE Protestatarii au spart sticla de la uşa de intrare a Guvernului. 

„Noi suntem poporul”, „Noi nu cedăm”, „Dodon la puşcărie”, „Dodon e trădătorul”, „Jos mafia”, „Jos trădătorii”, „PD-PSRM - ciuma roşie”, „Chicu ieşi afară”, scandează protestatarii.

Veteranii au încercat să intre în clădirea Guvernului, însă forţele de ordine au format un cordon pentru a nu permite accesul.

„Dacă nu ne aude Guvernul, noi facem Maidan aici”, a spus unul dintre protestatari.

Unul dintre liderii grupului de iniţiativă a declarat că protestatarii rămân în faţa Guvernului până Igor Dodon va ajunge la închisoare.

   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite